PSG nestelt zich aan kop in Ligue 1, Van der Wiel ontsnapt aan dreun
Oranje-international bijna verantwoordelijk voor puntenverlies

21-11-2014 22:29

Paris Saint-Germain heeft zich vrijdag met een zwaarbevochten overwinning op FC Metz aan kop van de Franse competitie genesteld. Ezequiel Lavezzi bezorgde de Franse kampioen de winst: 2-3. Daardoor komt 'PSG' op dertig punten, twee meer dan Olympique Marseille dat zondag in actie komt.

Bij de bezoekers stond Zlatan Ibrahimovic na lang blessureleed weer in de basis. De Zweedse topschutter zag hoe Javier Pastore in de negende minuut de score opende. Toen Gaëtan Bussmann even later in eigen doel schoot, leek de topclub uit Parijs af te stevenen op een makkelijke overwinning.

Metz kwam aan het begin van de tweede helft echter langszij door twee benutte strafschoppen van Modibo Maïga, de tweede na hands van Gregory van der Wiel. In de 83ste minuut bezorgde Lavezzi de Parijzenaars alsnog de winst. De ploeg van Laurent Blanc speelt dinsdag in de Champions League tegen Ajax en is reeds verzekerd van overwintering.