Alleen Ronaldo is Verhaegh de baas: 'Maar noem me niet in één adem met Ronaldo'
"Ik was nog nooit de topscorer bij een club, dat is ook wel eens leuk"

Alleen Ronaldo is Verhaegh de baas: 'Maar noem me niet in één adem met Ronaldo'

02-12-2014 11:35

Paul Verhaegh weet zich in een mooi rijtje. De aanvoerder van FC Augsburg is de vaste strafschoppennemer bij zijn Duitse werkgever. Vanaf de stip faalt de Oranje-international zelden.

Bild constateert dinsdag dat slechts één speler in Europa het nóg beter doet dan Verhaegh wanneer het aankomt op strafschoppen nemen, en dat is niet de minste. De rechtsback moet alleen Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo voor zich dulden. Verhaegh schoot dit seizoen al vijf keer raak vanaf elf meter, Ronaldo vond zes keer het net vanaf de stip.

De vergelijking met Ronaldo laat Verhaegh koud. "Je moet mij helemaal niet in één adem noemen met Ronaldo", citeert De Telegraaf de Nederlander. Verhaegh is momenteel topscorer van FC Augsburg, de nummer vier van de Bundesliga, met vijf treffers. Een unicum, vertelt de 31-jarige voormalig speler van Vitesse.

"Ik was nog nooit de topscorer bij een club, dat is ook wel eens leuk", zegt Verhaegh, die nog niet eerder in zijn loopbaan vijf keer scoorde in een seizoen. "Dat is ook nieuw voor mij. En dat op mijn leeftijd. Ik heb nog nooit meer dan vier keer gescoord." In Duitsland werden pas dertien speelronden afgewerkt.

Maar het succes heeft ook een keerzijde, weet Bild. Teamgenoot Raul Bobadilla heeft zijn zinnen gezet op de wedstrijdpremie van Verhaegh. "Paul kan mij zijn premie weleens geven. Drie van de verkregen strafschoppen heb ik veroorzaakt", aldus Bobadilla met een knipoog.