Net als mijn grote idool Ruud van Nistelrooy, zie ik mezelf als een teamspeler
Franse topspits speelt zichzelf in de kijker met doelpuntenregen in competitieverband

"Net als mijn grote idool Ruud van Nistelrooy, zie ik mezelf als een teamspeler"

02-12-2014 15:31
1

André-Pierre Gignac werpt zich op tot dé verrassing van het Ligue 1-seizoen. De Franse spits van Olympique Marseille vond in vijftien competitieduels al elf keer het net. Daarmee bewijst hij zichzelf een uitstekende dienst.

De 28-jarige Fransman wordt al jaren in verband gebracht met Arsenal, terwijl ook Liverpool nu een oogje op Gignac zou hebben. De spits is bij koploper Olympique Marseille in het bezit van een aflopende verbintenis. Met zijn uitstekende moyenne zou Gignac zo maar eens een toptransfer naar Engeland kunnen bewerkstelligen. De oud-speler van Toulouse blijft kalm onder de stortvloed aan superlatieven. Daarbij kijkt hij vooral naar Ruud van Nistelrooy.

De voormalig Oranje-international en oud-speler van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid is het grote voorbeeld van Gignac. "Ik zie mezelf als een teamspeler, net als mijn grote idool Ruud van Nistelrooy was. Ik werk voor het team. Ik voel dat ik ben gegroeid, misschien speel ik nu zelfs wel beter dan in mijn beste seizoen bij Toulouse." De 21-voudig Frans international vond in het seizoen 2008/2009 liefst 24 keer het net namens zijn voormalige club.