Huntelaar veel te sterk voor Stevens, Dost matchwinnaar in Hannover
Doelpunt Kalou niet voldoende voor Hertha BSC

06-12-2014 17:21
4

Huub Stevens begon zijn tweede dienstperiode bij VfB Stuttgart een week geleden met een imposante uitoverwinning. Een tijdelijk schokeffect, zo bleek zaterdagmiddag tegen zijn oud-werkgever Schalke 04. De formatie uit Gelsenkirchen zegevierde met 0-4.

Stevens verklaarde uit te kijken naar het weerzien met Schalke, de ploeg van Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar. Na ruim twintig minuten zat de Nederlandse trainer echter met ongenoegen op de bank. Eric Maxim Choupo-Moting bracht de bezoekers al in de openingsminuut op voorsprong alvorens Max Meyer en opnieuw Choupo-Moting voor de snelle beslissing zorgden.

Met een 0-3 stand na 21 minuten was de wedstrijd al snel een formaliteit. Stuttgart bleek niet bij machte om zich terug te knokken, waar Schalke zich niet meer in de problemen liet brengen. Na een dik uur bepaalde Choupo-Moting met zijn derde doelpunt van de middag de eindstand op 0-4. Stuttgart is daardoor terug te vinden op de laatste plaats in de Duitse Bundesliga.

Dost helpt Wolfsburg aan overwinning
De rol van Bas Dost bleef dit seizoen veelal beperkt, maar op bezoek bij Hannover 96 was het eindelijk weer eens raak. Na 69 minuten zorgde de oud-spits van Heracles Almelo en sc Heerenveen voor de 1-2 voorsprong. VfL Wolfsburg liep in de slotfase nog uit naar 1-3.

Kevin De Bruyne had Wolfsburg op voorsprong gezet in de veertiende minuut, vlak voor rust maakte Joselu de gelijkmaker. Dankzij Dost en Maximilian Arnold is de bezoekende ploeg opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op Bayern München bedraagt nu nog vier punten, al speelt de koploper later op de dag nog tegen achtervolger Bayer Leverkusen.

Gladbach klopt Hertha
Een benutte strafschop van oud-Feyenoorder Salomon Kalou heeft Hertha BSC, met Roy Beerens in de basis, niet geholpen. De aanvaller bepaalde in de negentigste minuut de eindstand op 3-2. Tony Jantschke, Raffael en Thorgan Hazard maakten de doelpunten namens Borussia Mönchengladbach. Julian Schieber had vlak voor rust de gelijkmaker geproduceerd.