De Boer beloont Zivkovic en heeft El Ghazi terug voor Champions League-treffen
Jong Ajax-aanvaller 'profiteert' van afwezigheid Sigthorsson

De Boer beloont Zivkovic en heeft El Ghazi terug voor Champions League-treffen

09-12-2014 13:13
5

Richairo Zivkovic is door Ajax-trainer Frank de Boer opgenomen in de wedstrijdselectie van de club voor het Champions League-duel met APOEL Nicosia. Dat maakt Ajax dinsdag bekend via de officiële website.

De afgelopen zomer van FC Groningen overgekomen aanvaller speelt zijn wedstrijden doorgaans in het shirt van Jong Ajax. Door het wegvallen van Kolbeinn Sigthorsson, de IJslander staat een kleine maand langs de kant met een enkelblessure, komt er een plekje vrij voor Zivkovic bij de A-selectie. De aanvaller was maandag nog goed voor twee treffers in het shirt van Jong Ajax. De Amsterdammers waren in de Jupiler League met 3-2 te sterk voor RKC Waalwijk.

Ook Anwar El Ghazi is weer van de partij. De vleugelaanvaller ontbrak zondag in het duel met Willem II wegens liesklachten. Hij lijkt op tijd hersteld voor de belanrijke Champions League-wedstrijd van woensdag. "Anwar heeft een test doorstaan vandaag. We moeten kijken hoe de reactie daarop is. Dat is het grootste vraagteken. Op het eerste oog zag het er wel goed uit", zegt De Boer over El Ghazi. Ajax heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te verzekeren van een plek in de Europa League.

Selectie Ajax voor duel met APOEL:
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Van der Hoorn
Klaassen
Kishna
Riedewald
Andersen
Milik
Schöne
El Ghazi
Cillessen
Denswil
Serero
Viergever
Bazoer
Zivkovic
Boer
Menig