Dolgedraaide Russen zien sterretjes: En toen Robben inviel werd het nóg moeilijker
Wernbloom mist maatje Elm: "Het is voor CSKA, maar vooral voor Ramus zelf, heel erg jammer"

Dolgedraaide Russen zien sterretjes: "En toen Robben inviel werd het nóg moeilijker"

11-12-2014 13:10

CSKA Moskou was woensdag geen partij voor Bayern München (3-0). De Duitse club, die verschillende sterren op de bank liet starten in het laatste groepsduel van de Champions League, liet de Russen zo nu en dan alle hoeken van het veld zien.

René van Zee
MÜNCHEN

Oud-AZ-middenvelder Pontus Wernbloom kon in grote delen van de wedstrijd alleen maar toezien hoe het balletje makkelijk rondging bij de reeds geplaatste Duitsers, terwijl de Russissche tegenstander alle zeilen bij moest zetten om niet compleet overlopen te worden. Doordat AS Roma een betere onderlinge balans heeft tegen CSKA, betekende de nederlaag in München voor de Russen een einde aan het Europese avontuur van dit seizoen.

"Het was voor ons een moeilijke wedstrijd. Bayern heeft een fantastisch elftal en we werden af en toe dolgedraaid. Na rust, toen Arjen Robben inviel, werd het nog moeilijker", zegt Wernbloom, die zijn handen vol had aan het afstoppen van de Bayern-trein. "Tegen Bayern krijg je weinig kansen. De enige echte kans die we kregen, via Seydou Doumbia, konden we niet benutten."

Wernbloom kwam tussen 2009 en 2012 uit voor AZ. De Zweed heeft het naar eigen zeggen uitstekend naar zijn zin in Moskou. Wel mist hij zijn maatje Rasmus Elm. "Ik heb het prima naar mijn zin bij CSKA Moskou, mijn contract loopt nog anderhalf jaar door. Op dit moment staan we tweede in de competitie in Rusland", klinkt het monter. Een stuk bedenkelijker kijkt Wernbloom wanneer het over de situatie van Elm gaat.

"Rasmus heeft al een hele tijd maagproblemen en heeft al een half jaar niet getraind. Op dit moment is Rasmus voor zijn herstel in Zweden. We hebben nu een maand rust. Ik hoop dat hij snel herstelt, zodat hij in januari weer met de groep kan meetrainen. Het is voor CSKA, maar vooral voor Ramus zelf, heel erg jammer want Rasmus is een uitstekende voetballer", besluit Wernbloom.