Het was geen wow-gevoel onder Koeman, dat zeker niet, maar ik ben niet mislukt
"Ik heb de overtuiging dat ik dat ook bij een topclub kan laten zien"

"Het was geen wow-gevoel onder Koeman, dat zeker niet, maar ik ben niet mislukt"

11-12-2014 13:38

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Die uitdrukking past misschien wel perfect bij Samuel Armenteros. De aanvaller is dit seizoen uitstekend op dreef bij Willem II, nadat avonturen bij Feyenoord en Anderlecht op niets uitliepen.

Armenteros vindt niet dat hij kwaliteit tekort komt voor een topclub. "Of je nu bij Willem II speelt, FC Dordrecht of Ajax; uiteindelijk speel je allemaal tegen dezelfde ploegen. Je moet alleen wel de kans krijgen om het te laten zien. Die kans krijg ik in Tilburg. En ik heb de overtuiging dat ik dat ook bij een topclub kan laten zien, wanneer ik daar echt het vertrouwen krijg", vertelt hij aan Voetbal International.

De Zweed vindt niet dat hij als miskoop bestempeld kan worden bij Feyenoord. "Ik had in Graziano Pellè de beste spits van de Eredivisie voor me. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Toch had ik nooit het gevoel dat ik slecht speelde. Het was geen wow-gevoel onder Ronald Koeman, dat zeker niet, maar ik vind niet dat ik mislukt ben in De Kuip."

"Het mooiste gevoel dat je kunt hebben is naar je werk te gaan, zonder dat het als je werk voelt. Dat is wat ik nu ervaar bij Willem II", gaat Armenteros verder. "Je hebt dat soms, dat je direct een klik hebt. Dat heb ik bij de mensen van deze club. Vanaf de eerste dag dat ik in Tilburg ben, voelt het vertrouwd. Alles klopt. Er is met Jurgen Streppel een trainer die in me gelooft en die me vertrouwen geeft, als ploeggenoten zien we elkaar ook buiten het voetbal en het belangrijkste: we presteren goed. Ik ben heel blij bij Willem II."