De Tien: beste Engelse oneliners van Van Gaal

16 december om 10:10

Louis van Gaal is een oefenmeester, een topcoach, maar ook iemand met een niet al te sterk vocabulair vermogen. De trainer is alweer enige tijd in dienst van Manchester United en heeft inmiddels een paar aardige en ludieke uitspraken gedaan. Vandaag een overzicht van de tien beste Engelse oneliners van de oefenmeester tot dusver in de Premier League.

10. ''The three points are inside''
Vlak na de wedstrijd tegen Crystal Palace (1-0 winst) liet Van Gaal tegenover de pers weten dat het allemaal niet zo soepeltjes ging en dat zijn team ook het nodige geluk had. Het was uiteindelijk Juan Mata die de winnende goal op zijn naam had gezet en Manchester United de belangrijke punten wisten te bezorgen. ''The three points are inside'', aldus een opgeluchte Van Gaal.

9. ''That is not very smart, that can I say''
De wedstrijd tegen aartsrivaal Manchester City (1-0 verlies) was voor Chris Smalling een om snel te vergeten. De verdediger ontving een rode kaart na een harde tackle op James Milner en het opzettelijk hinderen van City-doelman Joe Hart. Van Gaal was na afloop dan ook furieus dat zijn verdediger op deze wijze van het veld moest. De oefenmeester had immers vlak voor aanvang van de wedstrijd benadrukt dat het belangrijk was om met elf man te blijven spelen voor een goed resultaat. Met de opmerking dat het niet zo slim was drukte Van Gaal zich dan nog netjes uit.

8. ''It's always the goals that are counting''
Alhoewel Southampton meer had verdiend tegen Manchester United, waren het uiteindelijk de Mancunians die er met de winst vandoor gingen (1-2 winst). Van Gaal erkende het betere spel van de Saints, maar benadrukte ook dat het uiteindelijk om de doelpunten gaat. Waarschijnlijk vraagt zich men in Engeland nog altijd af hoe een doelpunt in staat is om te tellen.

7. ''And it is not open for discussion for the media. So. Point.''
Dat David de Gea in goeden doen is bij Manchester United, is ook Louis van Gaal opgevallen. Toch wenste de oefenmeester niet in te gaan op de toekomst van de Spanjaard en hoe het op dit moment zit met diens contract bij de club uit Manchester. Van Gaal was er wel klaar mee en wilde duidelijk even een punt maken. Punt gemaakt hoor, Louis.

6. ''It's a question of time''
Hoe lang het nog duurt voordat Van Gaal zijn Engels helemaal op de rit heeft, is waarschijnlijk géén kwestie van tijd. De oefenmeester kreeg vlak voor de wedstrijd tegen Everton (2-1 winst) de vraag hoe lang het zou duren voordat zijn team negentig minuten lang optimaal zou kunnen presteren. Van Gaal had er op dat moment nog geen concreet antwoord op, maar gaf aan dat het een kwestie van tijd zou zijn. Helaas voor Van Gaal is kwestie geen 'question' in het Engels.

5. ''We are running after the facts''
Dat het met Manchester United lange tijd niet goed is gegaan moge duidelijk zijn. Van Gaal liet zich meerdere malen uit over de tegendoelpunten die zijn ploeg te verwerken kreeg en hoe zijn team dan weer achter de feiten aan moest lopen. Een prima uitspraak, in het Nederlands. In het Engels is het echter wat ongelukkig.

4. ''After that we are looking at upstairs or downstairs''
Vlak na de overwinning op Arsenal (1-2) waren de mannen van Van Gaal behoorlijk uitzinnig in de kleedkamer. Het was de eerste uitoverwinning van United, maar Van Gaal deed allerminst mee aan alle euforie. Tegenover de pers liet de trainer weten dat er nog veel meer wedstrijden in het verschiet lagen en dat dat zou bepalen of hij naar boven of beneden op de ranglijst moest gaan kijken.3. ''I did always the lights out''
Op de dag van zijn presentatie bij Manchester United had Van Gaal lovende woorden voor zijn voorganger en clubicoon Sir Alex Ferguson. De oefenmeester liet weten dat hij Ferguson al een tijdje kende omdat de twee geregeld het licht uitdeden bij de UEFA-bijeenkomsten. Misschien niet helemaal eerlijk om deze uitspraak erbij te zetten, want Van Gaal was toch enigszins nerveus tijdens zijn presentatie. Hoe dan ook, het blijft een mooie uitspraak.


2. ''That's another cook''
De Engelse media hadden maar wat moeite om de uitspraak 'That's another cook' van Van Gaal te begrijpen. Direct na de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion (2-2) werd aan de oefenmeester gevraagd hoe hij dacht over de eerstvolgende tegenstander Chelsea. Wij Nederlanders begrijpen maar wat goed wat Van Gaal met deze uitspraak bedoelde, maar in Engeland werd met verbazing gereageerd. Het is inderdaad wel even andere koek tegen de equipe van José Mourinho.

1. ''It's again the same song''
Het is weer hetzelfde liedje, een uitspraak die ook van toepassing is op de wekelijkse spreekwoordenboeken die Van Gaal lijkt om te toveren naar het Engels. Ditmaal was de trainer na afloop van de wedstrijd tegen Chelsea teleurgesteld in het aantal kansen dat zijn ploeg wist te creeëren, maar vervolgens niet wist af te maken. ''It's again the same song'', aldus Van Gaal.