Pedro scoort drie keer bij Barcelona, kleinduimpje krijgt er acht om de oren
Catalaanse topclub speelt met Huesca

16-12-2014 23:49

FC Barcelona heeft zich geheel in de lijn der verwachting gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Na de 0-4 overwinning bij SD Huesca bleek ook de return geen enkel probleem voor de Catalaanse topclub: 8-1.

Door het resultaat uit de heenwedstrijd was de wedstrijd in Barcelona eigenlijk al een formaliteit. Gezien de toegenomen achterstand in de Spaanse Primera División had dat aanleiding kunnen zijn om de return enigszins te laten lopen, maar het tegendeel bleek waar. Al bij rust leidde Barça met 5-0. Pedro vervulde een glansrol door drie doelpunten voor zijn rekening te nemen, Sergi Roberto en Andrés Iniesta sloegen eveneens toe.

Huesca wist de schade na rust aanvankelijk te beperken, maar zo'n twintig minuten voor tijd nam de ploeg van coach Luis Enrique alsnog verder afstand van kleinduimpje. Achtereenvolgens wisten Adriano, Adama Traoré en Sandro Ramirez de voorsprong uit te breiden naar een marge van acht doelpunten. Vlak voor tijd maakten de bezoekers nog een eretreffer. Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez kwamen niet in actie bij Barça.

Valencia moeizaam door na fraaie bekerclash
Valencia heeft dinsdag met pijn en moeite de laatste zestien van het Spaanse bekertoernooi bereikt. Op eigen veld speelde de ploeg met 4-4 gelijk tegen Rayo Vallecano. Dat bleek genoeg, aangezien Valencia het eerste duel met 2-1 had gewonnen. Vallecano leek bij rust voor een stuntje te gaan zorgen. De gasten hadden toen een vroege achterstand door Alcácer omgebogen in een ruime voorsprong (1-3). Op dat moment was Vallecano virtueel door.

Jorge Morcillo zorgde er met een eigen doelpunt voor dat Valencia terugkwam tot 2-3, maar toen Adrián Embarba Blázquez voor de 2-4 zorgde, leek Valencia zo goed als uitgeschakeld. Alcácer en Rodrigo trokken de stand echter nog gelijk en dompelden de spelers van Vallecano daarmee in rouw.