Feyenoord had punt al in de tas: In de laatste minuut verliezen mag niet
"Zeker de eerste helft was voor ons"

Feyenoord had punt al in de tas: "In de laatste minuut verliezen mag niet"

17-12-2014 23:48
2

Feyenoord kreeg woensdagavond in Eindhoven niet wat het verdiende. Die conclusie trok Fred Rutten na de topper tegen PSV, die eindigde in een 4-3 zege voor de thuisclub.

Feyenoord had in delen van het duel het beste van het spel, maar kwam van een koude kermis thuis. "Zeker de eerste helft was voor ons, we hadden het goed staan", zei Rutten na afloop op de persconferentie, opgetekend door de clubsite. "Dat we in de laatste minuut nog de wedstrijd verliezen mag niet. Een gelijkspel was in mijn ogen de meest terechte uitslag geweest."

Colin Kazim-Richards kopte in de negentigste minuut de 3-3 binnen, waardoor het punt al bijna in de Rotterdamse tas zat. "Voetballend zag het er in mijn optiek aardig uit, alleen had dit verlies voorkomen kunnen worden. Op dit niveau worden de wedstrijden beslist op details. De corner werd te ver genomen en vervolgens stonden we verdedigend niet goed. Heel jammer dat het zo eindigde."

De Feyenoord-trainer moest enkele uren voor de aftrap noodgedwongen puzzelen, na het afhaken van Jean-Paul Boëtius. Luke Wilkshire pakte de 'Toornstra-rol' op, ook om Jetro Willems af te stoppen. De Australiër werd in de tweede helt gewisseld. "Daarna werd PSV beter en kwamen wij moeilijker onder de druk uit. We kwamen op achterstand, maar hadden gelukkig toch de veerkracht om de gelijkmaker nog te maken."