Duitsland omarmt 'cultheld': 'Zo, bijdehante brogum, hier is Tommie aus Niederland'
"Wat doet hij nou? Een beetje uit de hoogte doen tegen een nieuwe speler. Dat doe je toch niet?"

Duitsland omarmt 'cultheld': 'Zo, bijdehante brogum, hier is Tommie aus Niederland'

19-12-2014 11:39
2

Ook in Duitsland kan Tom Beugelsdijk niet kapot. De voormalig speler van ADO Den Haag, één van de meeste kleurrijke spelers in de Eredivisie van de laatste jaren, heeft inmiddels ook bij zijn nieuwe werkgever FSV Frankfurt de status van cultheld bereikt.

De 24-jarige Beugelsdijk liet direct op zijn eerste dag als speler van de 2. Bundesliga-club al een onuitwisbare indruk achter op zijn nieuwe medespelers. 'Der Tommie' spreekt in de kersteditie van Voetbal International over zijn entree bij FSV Frankfurt. "Ik was toch een beetje zenuwachtig. Nieuwe club, nieuwe mensen. Maar ik ben gewoon mezelf gebleven. Met alles en iedereen maak ik graag een praatje en ik treed mensen met open vizier tegemoet", vertelt Beugelsdijk aan het magazine.

"Dus ik stelde me op die eerste dag voor. Iedereen bij de club reageerde heel vriendelijk, behalve één speler. Die gaf me een laf handje en keek arrogant de andere kant op. Ik dacht: Wat doet hij nou? Een beetje uit de hoogte doen tegen een nieuwe speler. Dat doe je toch niet?", vraagt Beugelsdijk zich hardop af in VI. Tijdens de eerste training van Beugelsdijk bij de Duitse club, kwam hij de bewuste speler opnieuw tegen. Tijd voor een nieuwe, iets minder vriendelijke kennismaking, dacht Beugelsdijk. De Hagenaar greep zijn kans toen zijn nieuwe teamgenoot tijdens het partijspel aan het dribbelen sloeg.

"Dat was mijn kans. Nou, ik gaf hem een keekie. Hij vloog de lucht in en voordat hij neerkwam, was hij aan het schelden op me. Ik voetbalde gewoon door - ik verstond hem toch niet - en sneerde in het Nederlands vrolijk terug: Zo, bijdehante brogum, hier is Tommie aus Niederland. De trainer riep ons bij elkaar en ik deed net alsof er niets aan de hand was. Die gast werd gek, maar sindsdien doet hij wel normaal tegen me. En gek genoeg heeft dat moment bij de rest van de selectie veel respect afgedwongen. Ze vonden het mooi om te zien en wisten meteen dat ik me niet laat piepelen", aldus Beugelsdijk in gesprek met Voetbal International.