Gedesillusioneerde ex-Vitessenaar keert zonder speeltijd terug naar Chelsea
Verdediger maakte geen enkele minuut in Bundesliga

Gedesillusioneerde ex-Vitessenaar keert zonder speeltijd terug naar Chelsea

29-12-2014 15:24
2

Het verblijf van Tomas Kalas in Duitsland is maandag ten einde gekomen. 1. FC Köln, dat de verdediger sinds de zomer huurde, stuurt hem gedesillusioneerd terug naar Chelsea.

De Londenaren stuurden Kalas in de zomer naar Duitsland om speelminuten te maken, maar dat plannetje pakte volledig verkeerd uit. De Tsjechische verdediger speelde geen enkele minuut in de Bundesliga. Na overleg hebben beide clubs besloten dat de huurovereenkomst beter per direct kan worden verscheurd, meldt Kicker maandag.

De 21-jarige Kalas is in Nederland bekend van zijn periode bij Vitesse, waar hij het aanmerkelijk beter naar zijn zin had. In de periode 2011-2013 was hij een vaste waarde in de Arnhemse defensie. Kalas werd toen ook al uitgeleend door Chelsea.

De kans is groot dat de verdediger na de jaarwisseling zijn geluk beproeft in de Premier League. Queens Park Rangers is op zoek naar versterkingen en Kalas past in de profielschets van manager Harry Redknapp. Bij de nummer vijftien van de Premier League staat Leroy Fer al onder contract.