Twente-aanwinst is basisplek kwijt: Ik moet me terugvechten in het team

Twente-aanwinst is basisplek kwijt: "Ik moet me terugvechten in het team"

30-12-2014 09:13
0

Kasper Kusk kwam afgelopen zomer met de nodige verwachten naar FC Twente, maar tot op heden kan geen van beide partijen tevreden zijn. De vleugelaanvaller hoopt na de winterstop meer te kunnen laten zien.

Kusk werd voor 750.000 euro overgenomen van Aalborg BK. Tot op heden kwam hij echter niet verder dan negen optredens en sinds eind augustus stond hij niet meer in de basis. In gesprek met het Deense Bold spreekt hij over zijn situatie in Enschede.

"Ik moet me terugvechten in het team, want ik heb in het najaar maar enkele minuten gemaakt", realiseert Kusk zich. "Als team hebben we het moeilijk gehad, maar als we in de top vier eindigen, is dat goed voor het team." 

De 23-jarige flankspeler moet onder meer Youness Mokhtar, Jesus Corona en Bilal Ould-Chikh voor zich dulden. De tienvoudig international heeft moeten wennen aan het voetbal in Nederland, waardoor hij zijn plek in het Deense elftal is kwijtgeraakt. "De kans op mijn doorbraak is groter als ik er fysiek helemaal klaar voor ben, dus daar richt ik mij eerst op", zegt Kusk.

"Ik richt al mijn aandacht en energie op FC Twente, waar ik vecht voor een vaste plaats in het team. Dat is het belangrijkste op dit moment. Als ik mijn plek weer terug heb, hoop ik dat ik weer in aanmerking kom voor de Deense nationale ploeg", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie