NAC levert gedwongen in bij McClaren: Helaas was hij niet gelukkig in Breda

NAC levert gedwongen in bij McClaren: "Helaas was hij niet gelukkig in Breda"

Gepubliceerd: vrijdag 2 januari 2015 om 14:49vr 02-01-2015 om 14:49

NAC Breda neemt na amper zes maanden afscheid van Isak Ssewankambo. De verdediger maakt gebruik van een clausule in zijn contract en vertrekt naar Derby County.

NAC is Ssewankambo per direct kwijt, meldt de club vrijdag op zijn website. De verdediger kwam in de zomer onder gunstige voorwaarden naar Breda. Als tegenprestatie stemde NAC in met een clausule in het eenjarige contract, die inhield dat de speler na een half jaar transfervrij kon gaan. Die optie werd gelicht door de van Chelsea overgekomen Ssewankambo.

De Zweedse jeugdinternational kwam dertien wedstrijden in actie voor NAC, waarvan twaalf keer in de basis. Graeme Rutjes baalt van de transfer naar de club van Steve McClaren. "Isak is een sterke, intelligente verdediger, die nog een mooie loopbaan in het verschiet heeft. Helaas was hij niet gelukkig in Breda en heeft hij er voor gekozen zijn heil elders te zoeken", aldus de technisch directeur.

Ssewankambo was een aankoop van Rutjes. Volgens Voetbal International was men niet tevreden over de verdediger, die al op de nominatie stond om te vertrekken. Ook Kingsley Boateng en Aleksander Damcevski staan op de transferlijst van NAC, dat eerder op de vrijdag Robert Maaskant presenteerde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws