Swansea haalt wonderkind uit lagere regionen: 'Breekt het record gemakkelijk'

Swansea haalt wonderkind uit lagere regionen: 'Breekt het record gemakkelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 2 januari 2015 om 17:53vr 02-01-2015 om 17:53

Matt Grimes heet een contract voor 4,5 jaar bij Swansea City getekend. De 19-jarige middenvelder komt over van Exeter City en wordt in Engeland als een groot talent gezien, melden Engelse media.

Grimes kan op 10 januari tegen West Ham United al bij de selectie zitten. De international van Engeland Onder-20 is in Engeland veelbesproken, aangezien Grimes in de League Two (het vierde niveau) veel indruk heeft gemaakt dit seizoen. Hij maakte in 23 competitiewedstrijden vier goals en gaf ook vier assists.

De middenvelder maakte ruim een jaar geleden zijn debuut voor Exeter en arriveert bij Swansea op het moment dat coach Gary Monk een probleem heeft op het middenveld. Jonjo Shelvey is voor vier wedstrijden geschorst en Ki Sung-Yueng gaat meedoen aan de Azië Cup met Zuid-Korea.

Het is niet bekend hoeveel de Swans hebben betaald voor Grimes. Wel meldt Exeter dat het om een "aanzienlijk bedrag"gaat, dat "gemakkelijk het verkooprecord in de historie van Exeter City verbreekt".

Fox Sports meldt dat Grimes in Engeland vergeleken wordt met Glenn Hoddle, een uitstekende en misschien wel een van de beste Engelse middenvelders uit de historie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws