Valencia ontvangt Ronaldo eervol: Hij is de beste, een perfecte machine
Opponent klaar voor thuiswedstrijd tegen titelkandidaat

Valencia ontvangt Ronaldo eervol: "Hij is de beste, een perfecte machine"

03-01-2015 17:27

Valencia-coach Nuno heeft Cristiano Ronaldo volop lof toegezwaaid in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Real Madrid. Volgens de veertigjarige oefenmeester is de Portugees een unieke voetballer.

"Ronaldo is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal, een perfecte machine. Toch vrezen we hem niet, angst ontbreekt in ons woordenboek", aldus Nuno in de Spaanse media. "Dat woord hoort niet thuis in de voetbalwereld. We denken dat we iedere formatie kunnen verslaan. Zeker thuis zijn we een sterke en dynamische ploeg."

Valencia won dit seizoen al van kampioen Atlético Madrid en verloor pas in de slotseconden van FC Barcelona. Nuno haalt daar vertrouwen uit. "We hebben enkele voortreffelijke wedstrijden gespeeld en hebben daar ook succes aan overgehouden. De sleutel is dat we dat iedere keer brengen. Je moet iedere bal willen winnen alsof het de laatste kans is. Je moet keihard knokken."

De trainer van de Spaanse nummer vier is content met de komst van Enzo Pérez. "Hij is een optie binnen onze selectie. Pérez is een veelzijdige middenvelder die ook defensieve kwaliteiten heeft. Hij is behoorlijk compleet en zal ons middenveld versterken."