In het kort: FA Cup-duel met prachtig slot, Juve legt Inter niet over de knie

In het kort: FA Cup-duel met prachtig slot, Juve legt Inter niet over de knie

06-01-2015 22:50
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PEC remiseert in Zuid-Afrika
PEC Zwolle heeft dinsdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Zuid-Afrikaanse eerstedivisionist Santos. In het land heeft de club een trainingskamp belegd. Ben Rienstra opende voor rust de score, maar in de tweede helft kwamen de gastheren op gelijke hoogte. In de eerste helft speelden de Blauwvingers goed en zag Ron Jans de mooiste combinaties, schrijft De Stentor. Na de rust was het spel van de eredivisionist beduidend minder, mede vanwege de vele beloften die in de formatie van Jans hun opwachting maakten.

Wedden

Meer odds

Juve rekent niet af met Inter
Juventus heeft dinsdagavond in de competitiewedstrijd tegen Internazionale een 1-0 voorsprong uit handen gegeven. Na negentig minuten stond er een gelijke stand op het scorebord: 1-1. Al na vijf minuten opende Carlos Tévez de score voor de gastheren. Dat deed hij op aangeven van Arturo Vidal, die de bal even daarvoor een fraaie wijze met de hak meenam. Twintig minuten na rust kwam de gelijkmaker. Mauro Icardo bezorgde de gasten uit Milaan daarmee een punt. Dankzij de remise hoeft Juventus de gedeelde eerste plaats niet meer te delen met AS Roma. Juventus heeft veertig punten, de Romeinen één minder.

Heel veel geluk voor Everton
Everton mag van geluk spreken dat het nog niet is uitgeschakeld in de FA Cup. Dinsdagavond trad de ploeg in eigen huis aan tegen West Ham United, dat tot de negentigste minuut met 0-1 voor stond. Een doelpunt van James Collins na rust had daar voor gezorgd. In de blessuretijd wist Romelu Lukaku er echter een return uit te slepen. In Londen zal daarom worden bepaald wie doorgaat naar de volgende ronde.

Belgisch avontuur voor Van Veldhoven
Harm van Veldhoven maakt als hoofdtrainer het seizoen af bij de Belgische eersteklasser Westerlo. De oud-trainer van Roda JC volgt de ontslagen Nederlander Dennis van Wijk op. Van Veldhoven, een tot Belg genaturaliseerde Nederlander, ondertekende een contract tot komende zomer. De 52-jarige oefenmeester moet Westerlo behoeden voor degradatie. Van Veldhoven was als trainer in België eerder werkzaam bij onder meer Lommel, Cercle Brugge en KV Mechelen. Hij was vorig jaar enige tijd actief als coach in India.

Paljic door Heracles op straat gezet
Heracles Almelo heeft dinsdag het contract van Dragan Paljic ontbonden. De 31-jarige Duits-Servische vleugelaanvaller mag met onmiddellijke ingang transfervrij op zoek naar een andere club. Paljic kwam in 2012 over van Wisla Krakow. Hij speelde slechts veertien wedstrijden bij de Twentse club en was al niet met de selectie meegereisd naar het trainingskamp in Spanje. Eerder nam Heracles al afscheid van Aleksei Kangaskolkka, die eveneens niet aan spelen toekwam in de hoofdmacht.

AC Milan onderuit in Serie A
AC Milan is slecht begonnen aan het nieuwe voetbaljaar. De ploeg van trainer Filippo Inzaghi verloor dinsdag op eigen veld met 1-2 van het lager geklasseerde Sassuolo. De thuisclub, waarbij Nigel de Jong en Marco van Ginkel ontbraken, kwam door een treffer van Andrea Poli nog wel op voorsprong. Nicola Sansone en Simone Zaza - met een prachttreffer - zorgden voor een mineurstemming bij het thuispubliek.

Bekijk hier de prachtige goal van Simone Zaza:



Uitslagen Serie A, dinsdag 6 januari:
Udinese - AS Roma 0-1
Chievo - Torino 0-0
Empoli - Hellas Verona 0-0
Genoa - Atalanta Bergamo 2-2
AC Milan - Sassuolo 1-2
Palermo - Cagliari 5-0
Cesena - Napoli 1-4
Juventus - Internazionale 1-1

Kazim zet bij titel Feyenoord-tatoeage
Colin Kazim-Richards heeft dinsdag een opmerkelijke belofte gedaan. Wanneer hij met Feyenoord de Nederlandse landstitel verovert zal hij een tatoeage zetten, die hem voor altijd aan die dag herinnert. Dat laat de spits weten in gesprek met Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka. Op een supportersvraag of Kazim-Richards bij een titel een Feyenoord-tatoeage op zijn lijf laat zetten, reageerde de spits: 'Honderd procent'.


Jol even terug bij RKC
Martin Jol laat vrijdag zijn gezicht weer eens zien bij RKC Waalwijk. De oud-trainer van de club neemt het met het Nederlandse politie-elftal op tegen de club uit Noord-Brabant. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het duel staat in het teken van het afscheid van Yuri Cornelisse, oud-speler van RKC Waalwijk. Bij het afscheidsduel zijn onder meer Rick Hoogendorp, Richard Knopper, Pascal Bosschaart en Alexander Rankovic aanwezig, weet de krant. Zij maken hun opwachting in het gelegenheidselftal dat onder leiding staat van Jol.

West Brom-sterspeler voor de rechter
Saido Berahino moet zich verantwoorden voor de rechtbank. De 21-jarige aanvaller van West Bromwich Albion, die in de belangstelling staat van Liverpool, werd in oktober van het afgelopen jaar van de weg geplukt door de Engelse politie. Tijdens een controle bleek dat hij teveel gedronken had. Berahino is bezig aan een uitstekend seizoen. De jeugdinternational van Engeland scoorde 13 treffers in 24 duels namens West Brom.

Platini steunt prins
Michel Platini is verheugd over de kandidatuur van prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië voor het voorzitterschap van de wereldbondvoetbal FIFA. "Ik ken prins Ali erg goed", aldus de preses van de UEFA. "Hij beschikt over de benodigde geloofwaardigheid om deze hoge functie te bekleden. We zullen nu afwachten met wat voor voorstellen hij komt en wat zijn programma zal zijn voor de toekomst van het voetbal."

Al Hussein maakte dinsdag bekend dat hij bij de verkiezing in mei de strijd aangaat met de huidige voorzitter Sepp Blatter en de Fransman Jerome Champagne. Blatter gaat op voor zijn vijfde termijn als voorzitter van de FIFA. Hij zag in Platini zijn beoogde opvolger, maar de oud-voetballer besloot om zich niet kandidaat te stellen.

Dutt oordeelt over lot Stevens
VfB Stuttgart heeft Robin Dutt aangesteld als technisch directeur. De oud-trainer van SC Freiburg, Bayer Leverkusen en Werder Bremen heeft een contract getekend tot december 2018 bij de club van coach Huub Stevens. Hij volgt Fredi Bobic op. De 49-jarige Dutt was in het verleden al als technisch directeur werkzaam bij de Duitse voetbalbond. Hij keerde daarna terug naar het veld.

Dutt was dit seizoen coach van Werder Bremen, maar zijn contract werd begin dit jaar ontbonden. Hij stond al sinds oktober bij Bremen op non-actief. Dutt moet onder meer het trainersvraagstuk voor na dit seizoen oplossen bij Stuttgart. Stevens weet namelijk nog niet of hij aan wil blijven als coach van de in degradatienood verkerende club.

QPR heeft Zarate beet
Queens Park Rangers heeft de komst van aanvaller Mauro Zarate afgerond. De Argentijnse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen door de Londense club gehuurd van stadsgenoot West Ham United. De 27-jarige Zarate, afgelopen seizoen succesvol verhuurd aan het Argentijnse Velez Sarsfield, kan komend weekend zijn debuut maken namens The R's.

Ajax: duel met FC Groningen niet in gevaar
Ajax verwacht niet dat het doorgaan van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (16 januari) in het geding is. In het stadion van de Amsterdammers woedde afgelopen nacht een brand. Een in de gracht gepakeerde vrachtwagen vatte vlam en richtte flink wat schade aan in de Arena. Ajax meldt op de officiële website dat er onder meer schade is ontstaan aan de graffitiwand. Daarnaast is een aantal stoelen gesmolten. De club doet gedurende dag verder onderzoek naar de schade. De vrachtwagen brandde in z'n geheel uit.

Oud-Ajacied Cvitanich naar Mexico
Oud-Ajacied Dario Cvitanich zet zijn loopbaan voort in Mexico. De Argentijnse voetballer heeft een contract getekend bij Pachuca. Dat meldt de club op de website. In zijn tijd bij Ajax werd hij al uitgeleend aan Pachuca. De speler keerde daarna terug naar Amsterdam en werd toen verhuurd aan Boca Juniors. Hij maakte daarna de overstap naar het Franse Nice.

Cambuur oefent tegen Black Stars
Eredivisie-club SC Cambuur neemt het tijdens het trainingskamp in Portugal op tegen de nationale ploeg van Ghana. Dat laat de club uit Leeuwarden dinsdag weten. Woensdag treedt Cambuur aan tegen de Black Stars, die in voorbereiding zijn op de Afrika Cup. Het toernooi in Equatoriaal Guinea vangt aan op 17 januari.

Fikse fik in Arena
In de Amsterdam Arena heeft dinsdag een stevige brand gewoed. Een vrachtwagen, die geparkeerd stond in de gracht van het stadion, vatte vlam. De brandweer, die uitrukte met groot materieel, had de brand snel onder controle. Het vuur sloeg niet over naar de tribune. De vrachtwagen, die volledig uitbranddde, was gevuld met kunstgras en stond in de gracht in verband met de verbouwing die momenteel gaande is in het stadion.



Prins wil Blatter opvolgen
Prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië heeft dinsdag laten weten dat hij zich verkiesbaar stelt voor het voorzitterschap van de FIFA. Hij neemt het in mei op tegen de huidige voorzitter Sepp Blatter en de Fransman Jerome Champagne. Prins Ali is vice-president van de wereldvoetbalbond en hoofd van de Jordaanse en West-Aziatische Voetbal Federatie. De Jordaniër zegt dat het tijd is 'de aandacht te verleggen naar de sport'. "Dit was geen makkelijke beslissing'', schrijft de prins in een verklaring.

Liverpool maand zonder Lallana
Liverpool moet het een maand stellen zonder Adam Lallana. De Engelse middenvelder heeft op nieuwjaarsdag in de wedstrijd tegen Leicester City (2-2) een dijbeenblessure opgelopen. Medisch onderzoek wees uit dat Lallana daardoor zo'n vier weken aan de kant staat, zo liet manager Brendan Rodgers maandag weten na de winst in de FA Cup op AFC Wimbledon. De Engelse international kwam afgelopen zomer voor een slordige 30 miljoen euro over van Southampton.