'AC Milan twijfelt aan De Jong en wil Paris Saint-Germain van 'probleem' verlossen'
Italiaanse club kijkt al rond naar opvolger van Oranje-middenvelder

'AC Milan twijfelt aan De Jong en wil Paris Saint-Germain van 'probleem' verlossen'

06-01-2015 12:56

AC Milan kijkt rond voor een opvolger van Nigel de Jong. Dat is althans de lezing van Alessandro Canovi, zaakwaarnemer van Paris Saint-Germain-speler Thiago Motta. De Italiaans international (32) voelt zich niet gewaardeerd in Parijs en stuurt aan op een vertrek.

"Een speler als Thiago kan niet maanden bij een club blijven, die zijn twijfels heeft uitgesproken over een langer verblijf na de zomer", zegt Canovi in gesprek met Gianlucadimarzio.com. "We hebben duidelijkheid nodig, anders zouden we naar andere opties kunnen gaan kijken. Januari is een lange maand, we zullen op dit moment moeten wachten."

"Ik vind het jammer om deze situatie te moeten constateren, vooral omdat de problemen binnen de club zeker niet de schuld van Thiago zijn", vervolgt de agent. Gevraagd naar welke opties Thiago heeft wijst Canovi nadrukkelijk in de richting van AC Milan. De Italiaanse club houdt rekening met een vertrek van Nigel de Jong. De Oranje-international is in het bezit van een aflopend contract en zou in de belangstelling staan van Schalke 04 en Manchester United.

"Ik heb heel veel telefoontjes gekregen, inclusief van zijn oude trainers. Milan is bijzonder ontvankelijk, zeker gezien hun twijfels over de toekomst van Nigel de Jong. Ik zal niet zeggen dat er sprake is van iets concreets, maar er is zeker veel interesse. De komende dagen worden beslissend om Thiago's toekomst te kunnen begrijpen. We zullen zien wat de club wil en wat de intenties zijn."