'The Beast' als een kind zo blij: 'Dit was een droom, ik ben een big ass baby'

'The Beast' als een kind zo blij: 'Dit was een droom, ik ben een big ass baby'

De term bonkige spits gaat niet op voor Adebayo Akinfenwa. De reus van AFC Wimbledon bestaat uit één brok spieren en is volgens de EA de sterkste voetballer ter wereld. Hij ging maandag in de FA Cup onderuit met zijn club tegen Liverpool.

Akinfenwa, meer dan honderd kilo zwaar en mede daarom de bijnaam 'The Beast' trots met zich meedragend, is fan van Liverpool en was dolblij toen Wimbledon aan de club van Steven Gerrard werd gekoppeld. De wedstrijd ging weliswaar met 1-2 verloren, maar Akinfenwa scoorde eenmaal voor de club uit de League Two (vierde divisie) en zag Gerrard de andere treffers maken voor Liverpool.

De spits had van tevoren al aangegeven graag het shirt van Gerrard te willen, na afloop van de wedstrijd. Dat is hem uiteindelijk ook nog gelukt. "Jullie blijven van dat shirt af, dat shirt is na de wedstrijd van mij", citeert Voetbal International de speler in gesprek met het officiële clubkanaal van Liverpool. Na de wedstrijd deed hij niets dan stralen. "Ik kan mijn gevoel niet onder woorden brengen, wat voor grote jongen ik ook ben. En ik ben inmiddels uitgegroeid tot een big ass baby. Dit was een droom. Scoren tegen Liverpool, het moet in de sterren hebben gestaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s