Koude kermis voor Ajax: 'Odegaard rondt onderhandelingen in diepste geheim af'
Eerste Noor in het maagdelijk wit

Koude kermis voor Ajax: 'Odegaard rondt onderhandelingen in diepste geheim af'

07-01-2015 00:45
23

Na lang wikken en wegen lijkt Martin Odegaard zijn keuze te hebben gemaakt. Niet Ajax, maar Real Madrid heeft volgens VG, de Noorse krant die tot op heden telkens met het eerste nieuws komt, de slag om het supertalent gewonnen.

Odegaard is dinsdagavond in het diepste geheim op een privé-vliegtuig naar de Spaanse hoofdstad gestapt, met zijn vader en zaakwaarnemer aan zijn zijde. Dat wijst erop dat het supertalent eruit is. Real Madrid voert deze week een afrondend gesprek met Odegaard en zal hem dan met trots presenteren.

Wedden

Meer odds

Het is de tweede keer dat Odegaard op bezoek gaat in Madrid. In november kreeg hij al een uitgebreide rondleiding, maakte hij kennis met Cristiano Ronaldo en de rest van de selectie én trainde hij kort mee. Het maakte allemaal deel uit van zijn Europese toernee, die hem ook langs onder meer Liverpool, FC Barcelona en Bayern München voerde. Ook Ajax zou nog worden aangedaan, maar de Amsterdammers lijken achter het net te vissen.

Odegaard had altijd al de intentie om bij een grote club te tekenen, mits hij een garantie kreeg op speelminuten. Real heeft hem volgens de Noorse krant een plek in de A-selectie beloofd. Het zestienjarige talent gaat met rugnummer 16 spelen, een teken dat de Spaanse koploper vol vertrouwen is.

Het is nu alleen nog de vraag wanneer Odegaard zijn club Strømsgodset gaat verlaten. De kans is groot dat de jongeling het seizoen op huurbasis afmaakt in Noorwegen, waar hij zich nog even verder kan ontwikkelen en bovendien zijn middelbare school moet afmaken. In de zomer zou Odegaard zich dan in Madrid vestigen.

In oktober vorig jaar werd Odegaard de jongste speler in de EK-kwalificatie ooit met zijn debuut voor Noorwegen. Hij was op dat moment vijftien jaar en driehonderd dagen oud. De middenvelder, die negen maanden geleden debuteerde op het hoogste niveau, wordt de eerste Noor in het shirt van Real Madrid.