Gullit niet op KNVB-congres: Op basis waarvan zou jij moeten worden uitgenodigd?
Waterreus zet grote vraagtekens bij bondsbijeenkomst in december

Gullit niet op KNVB-congres: "Op basis waarvan zou jij moeten worden uitgenodigd?"

08-01-2015 11:25
14

Ronald Waterreus pleit voor vernieuwing in het Nederlandse voetbal. De zevenvoudig international zegt dat naar aanleiding van het KNVB-congres in december, waarop de toekomst van het spel in ons land ter discussie stond. De deskundigen die aan het woord kwamen, waren in de ogen van Waterreus te oud en daardoor 'ingehaald door de realiteit'.

"Ik heb me zeer verbaasd over de manier waarop de topmensen in ons voetbal zijn omgegaan met het congres dat de KNVB vorige maand hield", schrijft Waterreus in zijn gastcolumn voor Voetbal International. "Ik deel de kritiek van Bert van Marwijk en Dick Advocaat dat zo’n initiatief wat paniekerig overkomt, maar ze waren ook de eersten om te zeggen dat ze geen interesse hadden om te komen."

"Ruud Gullit stelde op televisie zelfs verbouwereerd vast dat hij niet was uitgenodigd. Nee, denk ik dan, op basis waarvan zou jij wél moeten worden uitgenodigd? Dat Gullit een van onze betere spelers is geweest, realiseer ik mij ook wel. Maar wat moet hij andere trainers leren? Ik wil ermee zeggen dat wij in Nederland veel te veel geneigd zijn steeds maar weer ons oor te luisteren te leggen bij mensen die toch een beetje vergane glorie zijn."

"Oude generatie ingehaald door de realiteit"
"De generatie die bestaat uit Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Aad de Mos, Jan Mulder, Co Adriaanse en noem al die mensen van tussen de 65 en 70 jaar oud maar op, is gewoon ingehaald door de realiteit", laat Waterreus zich niet onbetuigd. "Dat geldt ook voor Guus Hiddink, die al twintig jaar lang geen enkele vernieuwing meer aanzwengelt."

"Als dan zijn werkgever een congres organiseert over de toekomst van ons voetbal, houdt uitgerekend de bondscoach het halverwege alweer voor gezien… En Cruijff kan zonder één weerwoord in een praatje van tien minuten de problemen van het Nederlandse voetbal blootleggen", aldus de voormalig keeper van onder meer PSV en Glasgow Rangers.