'Slechte timing' kost oude liefde terugkeer van vergeten Ajacied: Helaas voor ons
"De gesprekken verkeerden in een te vergevorderd stadium om ons terug te trekken"

'Slechte timing' kost oude liefde terugkeer van vergeten Ajacied: "Helaas voor ons"

13-01-2015 16:08

IFK Göteborg baalt als een stekker. De Zweedse club ziet Ajax-tribuneklant Tobias Sana niet terugkeren op het oude nest, maar kiezen voor concurrent Malmö FF. Een pijnlijke nederlaag voor de Zweedse oud-werkgever van Sana.

De 25-jarige Sana stapte in 2012 over van IFK Göteborg naar Ajax, nadat hij de drie seizoenen daarvoor bij de Zweedse club uitgroeide tot publiekslieveling. In Amsterdam kwam Sana goed uit de startblokken, maar niet veel later raakte hij uit beeld bij trainer Frank de Boer. Ajax onderhandelt inmiddels met Malmö FF over een terugkeer van Sana naar Zweden, tot grote spijt van IFK Göteborg.

"We hadden deze zomer al contact met Tobias, we hebben toen over de toekomst gesproken met hem. Hij was duidelijk en gaf aan dat hij op dat moment niet van plan was om naar huis terug te keren. We hebben afgesproken dat wanneer de situatie zou veranderen, we met elkaar zouden praten. Maar het moment waarop dit gebeurde, was een slechte timing. Helaas voor ons", zegt sportief directeur Mats Gren in gesprek met Fotbollskanalen.se.

De zaakwaarnemer van Sana nam deze winter contact op met Göteborg, maar op dat moment was de club net in onderhandeling met een andere vleugelspeler: Kasim Posper. "We zaten in de afsluitende gesprekken met een andere aanvaller. De gesprekken verkeerden in een te vergevorderd stadium om ons terug te trekken. Dus moesten we verkondigen dat er dit keer voor Sana geen plek was."