Vernieuwend AZ bevalt Van den Brom: Het is mooi om daarmee te sparren
Eenhoorn: "Met nieuwe ideeën en nieuw elan willen we stap voor stap vooruit"

Vernieuwend AZ bevalt Van den Brom: "Het is mooi om daarmee te sparren"

15-01-2015 11:38
1

John van den Brom wil ook na dit seizoen bij AZ werkzaam blijven. In zijn tijd als trainer van Vitesse en ADO Den Haag sprong de oud-voetballer op een trein naar een andere club, iets dat hem niet heel erg in dank werd afgenomen. In Alkmaar, waar hij een doorlopend contract heeft, ziet hij veel potentie in de spelersgroep en daar wil Van den Brom meer uithalen.

Als trainer van ADO ging Van den Brom naar Vitesse en vanuit Arnhem trok hij naar Anderlecht. "Bij die clubs diende zich steeds een kans aan om een stap vooruit te kunnen maken, waardoor ik er niet langer dan één seizoen werkte", verklaarde de coach op de nieuwjaarsreceptie, waar hij vragen beantwoordde.

"Ik heb het bij AZ erg naar mijn zin", vervolgt Van den Brom, geciteerd op de AZ-website. "Het is fantastisch om met goede, jonge talenten te werken waar nog veel rek in zit. En ik heb binnen de club mensen tot mijn beschikking die in het voetbal en andere takken van sport de top hebben gehaald. Het is mooi om daarmee te sparren."

De jonge ploeg die Van den Brom tot zijn beschikking heeft, is zeker geen belemmering om prestaties te leveren. "Nee, want met deze jongens boekten we ook een goed resultaat in De Kuip. Dan is jeugdigheid dus geen excuus als je vervolgens thuis van FC Utrecht verliest", counterde de trainer, die blij is met zijn technische staf. "Het 'wij-gevoel' bevalt enorm. We zijn het niet altijd eens, maar uiteindelijk moet ik de beslissingen nemen. Ik ben echter niet iemand die zegt: 'Ik ben de baas'. Dat vind ik verschrikkelijk."

Vernieuwingen
Van den Brom had het over werknemers uit andere takken van sport. Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken, is zo iemand. De bestuurder is afkomstig uit de honkbalwereld. "Bij AZ wordt verder gekeken dan de korte termijn en de club staat open voor vernieuwingen. De afgelopen maanden zijn vooral oriënterend geweest. Ik heb gekeken waar AZ staat en waar de mogelijkheden liggen om te groeien. Want dat is wat we willen: groeien", vertelde Eenhoorn.

"Ik ben niet iemand die graag terugkijkt", vervolgde Eenhoorn. "Liever kijk ik naar wat de mogelijkheden zijn. We moeten ons als AZ onderscheiden van de gemiddelde voetbalclub. Momenteel zijn we bezig met een nieuw beleidsplan dat we met de hele club maken. Met nieuwe ideeën en nieuw elan willen we stap voor stap vooruit."