'Real Madrid en Noren hijsen finishvlag: Odegaard voor zeven miljoen naar Spanje'
Race om het supertalent lijkt voorbij

'Real Madrid en Noren hijsen finishvlag: Odegaard voor zeven miljoen naar Spanje'

19-01-2015 22:24
32

De race om de handtekening van Martin Odegaard is bijna voorbij. Real Madrid heeft de slag om het Noorse wonderkind gewonnen, meldt het goed ingevoerde VG maandagavond.

De Noorse krant kwam tot op heden telkens met het eerste nieuws rond Odegaard en lijkt nu de finishvlag te hijsen. Real Madrid heeft een akkoord bereikt met Stromsgodset, de club van Odegaard. De Champions League-winnaar uit Spanje betaalt in eerste instantie 3,5 miljoen euro aan de Noren. Dat bedrag kan door verschillende bonussen oplopen naar zeven miljoen.

Real Madrid en Stromsgodset bereikten maandag na een kort gesprek een akkoord. De onderhandelingen vonden plaats in Kopenhagen. Het is nu alleen nog wachten op een officieel statement. De Koninklijke zou in een eerder stadium al een akkoord hebben bereikt met Odegaard, die tot medio 2020 zal tekenen.

Met het akkoord is het gebed zonder einde rond Odegaard voorbij. Het Noorse supertalent werd gelinkt aan Arsenal, Bayern München en Liverpool. Ook Ajax was in beeld, maar de Amsterdammers zouden ondanks talloze positieve adviezen nooit een serieuze optie zijn geweest.