Op de foto Paul Pogba, het broertje van Mathias

Opvallende move van 'Chinees' ADO: broer van Pogba draait op proef mee
Mathias Pogba (24) mag zich bewijzen in Den Haag

Opvallende move van 'Chinees' ADO: broer van Pogba draait op proef mee

26-01-2015 20:30
4

ADO Den Haag laat één van de Pogba's op proef meedraaien, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Hagenaars testen Mathias Pogba, één van de twee voetballende oudere broers van Pogba, namelijk in een oefenduel van de beloften.

De 24-jarige Mathias is een spits en heeft een goed fysiek. Hij mag zich maandagavond met Jong ADO Den Haag bewijzen tegenover de technische staf van ADO. Het beloftenteam speelt een oefenduel met Go Ahead Eagles. ADO maakte eerder bekend zich graag in de voorhoede te willen versterken, maar de 'geldstromen' uit China laten even op zich wachten.

Op dit moment staat de proefspeler van de Hagenaars nog onder contract bij een Italiaanse club, Pescara. Die club komt uit op het tweede niveau in Italië, de Serie B. Hij werd niet opgenomen in de selectie voor het Afrikaanse land Guinee. Broertje Paul komt uit voor Frankrijk.

Mathias, die 1.90m lang is en een sterk postuur heeft, speelde in het verleden voor Wrexham en Crewe Alexandra, twee Britse clubs. Hij kwam voor beide clubs twee seizoenen in actie. Inmiddels heeft Mathias in zijn loopbaan 128 competitieduels afgewerkt en 32 keer gescoord.