PEC hoopt kunststukje te herhalen met spits: In feite hebben we niks te verliezen
"Bij AZ zat hij helemaal op een zijspoor"

PEC hoopt kunststukje te herhalen met spits: "In feite hebben we niks te verliezen"

02-02-2015 15:17
1

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kan het komende half jaar beschikken over Eli Babalj. De spits wordt gehuurd van AZ, waar de Australiër amper kansen kreeg en dus weinig speelminuten heeft gemaakt.

Jans kan niet wachten om met Babalj te werken. "Ik ben heel nieuwsgierig naar Babalj", laat de trainer weten in Voetbal International. "Je merkt aan alles dat hij opgelucht is dat hij nu een nieuwe kans krijgt en dat hij erop gebrand is zich te bewijzen. Bij AZ zat hij helemaal op een zijspoor. Ik zag hem daar wel spelen en dan was het duidelijk: die jongen was daar niet gelukkig."

Wedden

Meer odds

Babalj trainde even mee met PEC, maar Jans liet zich ook informeren. Onder meer door zijn centrumverdediger Trent Sainsbury. "Natuurlijk heb ik nu ook nog even bij wat mensen naar hem geïnformeerd, onder anderen bij Sainsbury. Die kent hem vanuit Australië en zei ook: 'Eli was altijd een groot talent, goed met zijn voeten, groot en sterk.' Hij was erg positief en dat zijn wij ook."

Jans hoopt dat PEC een kunststukje kan herhalen. "Er zijn eerder spelers opgeleefd bij PEC Zwolle, hopelijk geldt dat ook voor Babalj. In feite hebben we niks te verliezen", geeft de trainer aan. Of de aanwinst gelijk gaat spelen, is niet duidelijk. "Maar hij helpt wel om voorin het gat in te vullen na het vertrek van Necid en ook Nikos Ioannidis."