Koeman bindt weer 'Nederlandse' aanwinst: Dat is heel belangrijk
"Ik ken hem al van zijn tijd in Nederland"

Koeman bindt weer 'Nederlandse' aanwinst: "Dat is heel belangrijk"

02-02-2015 21:05
2

Ronald Koeman verzekerde zich maandag op de valreep van de tweede aanwinst in de winterse transferperiode. De Southampton-manager is in zijn nopjes met Filip Djuricic.

De Serviër maakt het seizoen op huurbasis af in de Premier League en is na Eljero Elia de tweede versterking voor Southampton. "Ik ken hem al van zijn tijd in Nederland", verklaart Koeman op het YouTube-kanaal van zijn club. "Daar speelde hij een paar goede wedstrijden en was er veel interesse."

Djuricic groeide bij sc Heerenveen tot één van de smaakmakers van de Eredivisie en maakte anderhalf jaar geleden de overstap naar Benfica. Het avontuur in Portugal mislukte echter, net als het afgelopen jaar bij FSV Mainz 05.

Koeman: "Hij is pas 23, technisch, snel en kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Het is onderdeel van onze filosofie om jonge spelers aan te trekken. Filip zat in een moeilijke situatie en speelde weinig. Dan is dit een mooie kans om zich verder te ontwikkelen."

Djuricic komt bij Southampton landgenoot Dusan Tadic tegen. De twee kennen elkaar van de nationale ploeg van Servië. "Dat is heel belangrijk", merkt Koeman op. "Het maakt de aanpassing aan het leven hier een stukje makkelijker. Southampton en Djuricic passen bij elkaar."