Necid verpest verblijf van PEC-spits al na enkele uren: We zijn eerlijk geweest
"Hij ziet het alleen maar als een uitdaging"

Necid verpest verblijf van PEC-spits al na enkele uren: "We zijn eerlijk geweest"

02-02-2015 23:03

PEC Zwolle verraste maandag vriend en vijand door Tomas Necid over te nemen van CSKA Moskou. De komst van de Tsjechische spits heeft echter ook nare gevolgen.

PEC Zwolle pikte maandag Eli Babalj op bij AZ, maar een paar uur na die transfer kwam Necid naar de nummer vier van de Eredivisie. Het perspectief op speeltijd voor Babalj, die ook nog moet concurreren met Stef Nijland, is daardoor anders dan aanvankelijk gedacht.

Gerard Nijkamp voorziet geen problemen. "We hebben Eli eerlijk op de hoogte gehouden van de situatie rondom Tomas. Hij ziet het alleen maar als een uitdaging. Hij denkt veel van Tomás te kunnen leren en wil de concurrentie aangaan. Dat is een goede instelling", zegt de technisch directeur tegen Voetbal International.

Necid is blij met zijn terugkeer in Zwolle, waar hij in de eerste helft indruk maakte met negen competitietreffers. "Ik ben blij dat ik weer terug ben in Zwolle en ik hoop dat ik dit seizoen van veel waarde kans zijn voor de club", vertelt de lange spits aan PEC Zwolle TV. "Ik ben nog niet wedstrijdfit na mijn blessure, maar ik hoop over twee weken weer fit te zijn."