Feyenoord-target Kuyt wijst Fenerbahçe hoogstpersoonlijk de weg naar winst
Hoofdstedelingen boeken succes bij Gaziantepspor

14-02-2015 20:09

Dirk Kuyt heeft Fenerbahçe met een doelpunt en een assist zaterdag aan een ruime uitoverwinning op subtopper Gaziantepspor geholpen. De Nederlander gaf de assist op de openingstreffer en maakte zelf de tweede in de met 5-0 gewonnen wedstrijd.

In de zevende minuut zette Kuyt Emmanuel Emenike alleen voor de keeper door de bal over de verdediging heen te lobben en na een uur kopte hij zelf raak uit een voorzet van Moussa Sow. Die Senegalees scoorde daarna zelf ook nog twee keer. Een benutte strafschop van Emre Belözoglu betekende twintig minuten voor tijd 5-0.

Fenerbahçe staat eerste in afwachting van de wedstrijd van Besiktas, dat bij winst weer een punt boven Fener kan komen. Dan moet de ploeg uit het Europese gedeelte van Istanbul zondag thuis wel winnen van nummer vier Bursaspor. Het Galatasaray van Wesley Sneijder speelde dit weekend vanwege bekerverplichtingen geen competitiewedstrijd.