Van Gaal blij met zware loting: Dat is belangrijk in FA Cup-wedstrijden

Van Gaal blij met zware loting: "Dat is belangrijk in FA Cup-wedstrijden"

Gepubliceerd: dinsdag 17 februari 2015 om 16:08di 17-02-2015 om 16:08

Manchester United werd bij de loting voor de kwartfinale van de FA Cup gekoppeld aan Arsenal. Coach Louis van Gaal sprak na de 1-3 zege bij Preston North End over die loting.

Veel grote ploegen zijn de laatste maanden door kleinere clubs uit de FA Cup geknikkerd. Denk aan de fameuze nederlagen van Manchester City en Chelsea – nota bene in eigen huis. Het overkwam Manchester United niet. De ploeg van Daley Blind en Robin van Persie, die maandag niet meedeed, won moeizaam met 1-3 bij Preston North End.

Arsenal is in Manchester de volgende tegenstander. De enige andere topclub die nog in het toernooi zit, is Liverpool. Dat speelt in de kwartfinales thuis tegen Blackburn Rovers. "Ik ben blij dat we tegen Arsenal mogen spelen en het is mooi dat we thuis spelen", zei Louis van Gaal. "Dat is belangrijk in FA Cup-wedstrijden, het is voor ons de eerste keer in eigen huis."

Van Gaal telt zijn zegeningen en weet hoe lastig het toernooi om de FA Cup kan zijn. "Elke wedstrijd in de FA Cup is lastig te winnen, omdat elk team alles geeft. Dat heb je in deze ronde ook weer gezien, hoeveel goede en betere teams hebben verloren. Wanneer je tegen een lager geklasseerd team speelt, is de kans natuurlijk groter dat je wint. Maar lastig zal het altijd zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws