Maaskant ziet NAC wegzakken: Dan moet je het vertrouwen opnieuw opbouwen
Tegen Cambuur moeten Brabanders aanzet tot slotoffensief geven

Maaskant ziet NAC wegzakken: "Dan moet je het vertrouwen opnieuw opbouwen"

19-02-2015 13:57
5

Het gat naar de veilige vijftiende plaats is al opgelopen naar acht punten, maar NAC Breda-trainer Robert Maaskant is onverminderd positief. Sinds hij de Brabanders onder zijn hoede heeft, won de club echter nog geen enkele wedstrijd. Het ingrediënt om in de Eredivisie te blijven is even simpel als moeilijk.

Maaskant deed in januari zijn intrede en in zijn kielzog kwamen acht nieuwe spelers naar NAC. Het resultaat is tot dusver schamel met twee punten uit zes duels. Vrijdagavond krijgen de Bredanaars SC Cambuur op bezoek; het is de eerste van de resterende elf wedstrijden waarin koste wat kost resultaat gehaald moet worden. Hekkensluiter FC Dordrecht is in 'de periode-Maaskant' immers stiekem dichterbij gekropen tot een afstand van drie punten.

Maaskant heeft een rotsvast geloof in zijn spelers. "Als we nog zes keer winnen zijn we veilig. Ondanks de resultaten van de afgelopen weken ben ik optimistisch. In aanvallend opzicht creëren we steeds meer. De realiteit is wel dat het gat met de 'veilige' posities groter wordt, maar we wisten dat we niet alles in eigen hand hadden. Je moet van je concurrenten winnen en daarnaast nog ergens een keer verrassen. Dat moet de komende weken gebeuren."

Een helse klus, zes van de elf duels winnen. Maaskant won zelf nog niks en voordat hij naar NAC kwam, noteerde de club drie keer het volle pond. "Er valt nog veel te verbeteren, in alle facetten", blikt de coach op de clubsite vooruit. "We hebben bewust gekozen voor een nieuw elftal. Als je maar drie keer wint is een elftal lam geslagen, dat is logisch. Dan moet je het vertrouwen opnieuw opbouwen en daar zijn we nu mee bezig."

Tegen Cambuur kan Maaskant nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Henrico Drost en Jeffrey Sarpong. De verdediger traint al wel weer met de groep, maar mist het wedstrijdritme. Dat gaat Drost nu bij Jong NAC opdoen. Sarpong heeft nog altijd last van zijn schouder.