Legia baalt van Ajax-zege: De ploeg met de beste kansen wint niet altijd
"Ik ben daar teleurgesteld over"

Legia baalt van Ajax-zege: "De ploeg met de beste kansen wint niet altijd"

20-02-2015 10:06
1

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar Ajax mocht zich donderdag toch nog in de handen knijpen met de nipte 1-0 zege op Legia Warschau. Frank de Boer denkt nu dat zijn ploeg zestig procent kans heeft op een plek bij de laatste zestien.

"Sowieso is een 1-0 uitslag Europees gewoon een hele goede uitgangspositie", zegt De Boer tegen Ajax TV. "Het geeft geen garantie dat je door bent, dat hebben we twee jaar geleden tegen Steaua Boekarest gezien, toen we een 2-0 voorsprong hadden. Jasper Cillessen heeft nu tegen Legia drie of vier cruciale reddingen gemaakt, een zeer groot compliment daarvoor."

Collega Henning Berg vond dat Legia meer verdiende dan een 1-0 nederlaag. "We speelden een goede wedstrijd', begint Berg in gesprek met Przeglad Sportowy. "We hadden meer kansen dan Ajax en hadden meer doelpunten dan de tegenstander moeten maken. Ajax had in de eerste helft meer balbezit, omdat wij toen verdedigend speelden, maar na de rust hebben we de aanval ingezet. We kregen daardoor een aantal serieuze kansen. Dit is voetbal. De winnaar is niet altijd degene die de meeste kansen heeft gehad. We kijken uit naar de return."

De coach kreeg vlak voor de aftrap te maken met het bericht dat sterspeler Miroslav Radovic naar China vertrekt. De aanvaller werd direct buiten de basis gelaten en zat zelfs op de tribune. "Hij is een sleutelfiguur, de ziel van het team, een echte leider en motivator voor alle jonge spelers", baalt Berg. Radovic baalde op zijn beurt van zijn reserverol. "Ik ben daar teleurgesteld over", liet hij na afloop weten.