'Plattfuß-Bomber' hoort naam vallen voor Oranje: 'Dit zien vast te houden'
Dost in vorm

'Plattfuß-Bomber' hoort naam vallen voor Oranje: 'Dit zien vast te houden'

20-02-2015 16:39
1

Na zijn vier doelpunten tegen Bayer Leverkusen en twee treffers tegen Sporting Portugal luistert Bas Dost naar de bijnaam 'Plattfuß-Bomber'. Een bijnaam waar de in vorm verkerende spits van VfL Wolfsburg mogelijk niet meer vanaf komt.

"Ha, van die bijnaam kom ik niet meer af, vrees ik. Mijn ploeggenoten pesten me er al een beetje mee. Ik had na een wedstrijd uitgelegd dat ik sinds mijn enkeloperatie met steunzooltjes speel waardoor ik minder snel door mijn enkel ga. Daar heeft de meneer van Bild (Duitse krant, red.) een smeuïg verhaaltje van gemaakt, dat kun je wel aan die jongens overlaten", zegt Dost tegenover Helden Online.

Wedden

Meer odds

In zijn laatste vijf wedstrijden scoorde Dost liefst negen keer. Gertjan Verbeek stelde Dost onlangs voor als nieuwe spits van het Nederlands elftal. Zelf is Dost daar nog niet mee bezig. "Laat me dit eerst maar eens een langere tijd zien vast te houden. Het is niet mijn bedoeling om op elf doelpunten te eindigen, zeg maar", besluit de boomlange spits, die zondag met VfL Wolfsburg in eigen huis speelt tegen Hertha BSC.