Robben gaat maar door bij Bayern en evenaart nu al persoonlijk record
Duitsers maken gehakt van promovendus

Robben gaat maar door bij Bayern en evenaart nu al persoonlijk record

21-02-2015 17:20
3

Arjen Robben gaat maar door in de Bundesliga. De Nederlander maakte zaterdag op bezoek bij Paderborn opnieuw twee treffers. Ook bereidde hij twee doelpunten voor. Bayern München won met 0-6.

Het verschil met achtervolger VfL Wolfsburg is daardoor elf punten, maar de ploeg van Bas Dost komt zondag nog in actie. Voor Robben zijn het unieke tijden. Hij staat inmiddels op zestien competitietreffers. Dat is, eind februari, al een evenaring van zijn beste seizoentotaal ooit.

Een ander mooi feitje is dat Robben nu tegen elke club actief in de Bundesliga een doelpunt heeft gemaakt. Alleen Paderborn ontbrak nog op die lijst. Tot zaterdagmiddag. Bayern zat al snel op rozen door twee treffers van spits Robert Lewandowski. Na ruim een uur maakte Robben er vanaf de stip 0-3 van. Franck Ribéry, Mitchell Weiser en dus Robben zorgden uiteindelijk voor de 0-6 eindstand.

Overige wedstrijden
Bij FC Augsburg tegen Bayer Leverkusen viel een zeer opmerkelijk doelpunt. In blessuretijd maakte Augsburg-doelman Marwin Hitz de gelijkmaker. Uit een hoekschop tikte hij van dichtbij binnen. Het was voor het eerst in dertien jaar dat een doelman een doelpunt maakte in de Bundesliga. 

Schalke 04 leek zich voor eigen publiek tegen Werder Bremen goed te herstellen van de kansloze nederlaag van woensdag tegen Real Madrid in de Champions League (2-0). Max Meyer opende de score voor de ploeg van de geschorste en geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. Sebastian Prödl bezorgde Werder in de slotminuut echter alsnog een punt (1-1).

Alle uitslagen van zaterdag
SC Paderborn - Bayern München: 0-6
FC Augsburg - Bayer Leverkusen: 2-2
Schalke 04 - Werder Bremen: 1-1
FSV Mainz - Eintracht Frankfurt: 3-1
SC Freiburg - 1899 Hoffenheim: 1-1