De Boer gaat voor hoofdprijs: 'Bij uitschakeling is het seizoen nog niet voorbij'

De Boer gaat voor hoofdprijs: 'Bij uitschakeling is het seizoen nog niet voorbij'

Gepubliceerd: woensdag 25 februari 2015 om 20:09wo 25-02-2015 om 20:09

Ajax verdedigt donderdag in de Europa League in een leeg stadion van Legia Warschau een 1-0 voorsprong uit het heenduel. Het is de laatste kans voor de Amsterdammers om het verder kleurloze seizoen toch nog enigszins glans te geven. Frank de Boer blikt vooruit.

"We hebben vorige week gewonnen en de nul gehouden. Het is heel belangrijk dat we bij Legia scoren. In dat geval moeten zij er al drie maken", beseft de oefenmeester van Ajax zich terdege. Ajax werd in een eerder stadium uitgeschakeld in de Champions League en weet dat PSV in de Eredivisie een bijzonder grote voorsprong heeft bemachtigd van veertien punten. 

Succes in de Europa League is daarom meer dan welkom. De Boer denkt ook dat zijn ploeg succes kan boeken en de achtste finales van het Europese toernooi kan bereiken. "Ik schat die kansen op zestig procent", aldus de trainer. "Een seizoen zonder prijs is een verloren seizoen. We willen er in de Europa League ook alles aan doen om in ieder geval in de buurt van een prijs te komen."

"Maar ook als we uitgeschakeld zijn, is het seizoen niet voorbij. Dan moeten we zorgen dat we in ieder geval tweede in de Eredivisie worden. Dan mogen we aan de voorronde van de Champions League deelnemen", besluit De Boer. De coach ging met negentien man op pad naar Polen en liet al weten dat hij over een maand meer duidelijkheid verwacht over zijn toekomst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws