"Dat doe ik nu ook"

Rutten brengt Feyenoord op de hoogte van zijn beslissing over contractverlenging

27 februari om 00:07

Feyenoord-trainer Fred Rutten laat nog steeds niks los over zijn toekomst. De oefenmeester verloor met de Rotterdammers donderdag van AS Roma (1-2), maar kreeg natuurlijk de vraag waar hij volgend seizoen werkt.

Staat hij voor een nieuw avontuur? "Bij Feyenoord heb ik altijd gezegd dat we het van week tot week moeten bekijken. Dat doe ik nu ook. Zondag is belangrijk, dan spelen we tegen FC Utrecht. Dat is veel belangrijker dan mijn toekomst", zegt Rutten in gesprek met RTL7.

Feyenoord heeft uitgesproken dat het na het tweeluik met Roma uitsluitsel zal geven over een eventuele contractverlenging met coach Rutten. De oefenmeester wordt ook volop gelinkt aan FC Twente. Daar zou hij technisch directeur kunnen worden.

Cees Lok, de technisch manager van Twente, is inmiddels vertrokken. Dat heeft de geruchten weer doen oplaaien. Maar de Tukkers zouden niet genoeg financiële mogelijkheden hebben om Rutten te halen.

Inmiddels heeft Rutten volgens het Algemeen Dagblad en Voetbal International wel aan Feyenoord laten weten of hij zijn contract al dan niet wil verlengen. Maar de oefenmeester wil de buitenwacht nog niet vertellen of hij juist wel of niet wil blijven.

"Ik ga niet om de brij heenbreien", zei Rutten donderdag op typerende wijze. "De club en ik zijn op de hoogte. Ik denk dat we komende week daarmee wel naar buiten gaan komen." (ANP)