Ajacied maakt indruk tegen Legia: Mogen trots zijn op zo'n grote speler
"Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn"

Ajacied maakt indruk tegen Legia: "Mogen trots zijn op zo'n grote speler"

27-02-2015 07:21

Arek Milik was met twee treffers de grote man aan de kant van Ajax tijdens het Europa League-duel met Legia Warschau. De spits opende al snel in de wedstrijd de score, kort voor rust gooide hij de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken. De Pool genoot dan ook in zijn geboorteland, waar hij indruk maakte.

"Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn", zegt Milik op het digitale thuis van de UEFA. "Legia kon ons niet pakken vandaag, we hadden alles onder controle. We scoorden twee snelle goals, dat was natuurlijk wel een keerpunt. Legia had moeite om aanvallen op te bouwen. We hebben goed gespeeld, hopelijk was het een leuke wedstrijd om naar te kijken op TV."

"Ik ben blij dat ik nu twee keer scoorde, maar voor mij is elk doelpunt belangrijk", vervolgt de Pools international zijn verhaal. "Of ik scoor in de Europa League of tegen een team uit de vierde divisie in een bekerwedstrijd, een doelpunt is een doelpunt. Het belangrijkste is dat we ons gekwalificeerd hebben en deelnemen aan de loting vrijdag. Maar er is geen tijd om dit te vieren, we hebben zondag een belangrijke wedstrijd tegen PSV."

Milik maakte in Polen flinke indruk op Henning Berg, trainer van het uitgeschakelde Legia. "We wisten dat Milik gevaarlijk was, maar helaas hebben we hem niet kunnen stoppen. Polen kan trots zijn op het hebben van zo'n grote speler."