Voormalig Feyenoorder schiet ex-werkgever te hulp en belt Gervinho: 'Geen racisme'
"Ik vond dat Gervinho moest weten hoe het zit"

Voormalig Feyenoorder schiet ex-werkgever te hulp en belt Gervinho: 'Geen racisme'

03-03-2015 22:52
5

Sekou Cissé neemt het op voor Feyenoord-supporters. De Ivoriaanse aanvaller heeft zijn landgenoot Gervinho gebeld om hem uit te leggen dat de fans van Feyenoord zich niet racistisch hebben gedragen in het duel tussen de Rotterdammers en AS Roma (1-2).

In dat treffen werd een opblaasbare banaan 'in de richting van Gervinho' gegooid, zo oordeelden de aanvaller van Roma en scheidsrechter Clement Turpin. Cissé weet beter, zo vertelt hij tegenover Voetbal International: "Ik ken die plastic bananen nog van mijn eigen tijd bij Feyenoord en weet dat die niks te maken hebben met racisme."

"Daarvan heb ik ook nooit iets gemerkt in De Kuip. Ik vond dat Gervinho moest weten hoe het zit en heb hem gebeld", vervolgt de oud-Feyenoorder zijn betoog. Voor Feyenoord dreigt een forse straf, nu de UEFA de club in staat van beschuldiging heeft gesteld. Gervinho zegt zelf dat hij niks wist van zijn beschuldigingen in de media. "Gervinho zei dat hij niks wist van die uitspraken in de pers. Hij heeft helemaal niet gereageerd op wat er is gebeurd."

"Hij was vorige week niet blij, zei hij tegen mij, maar dat kwam omdat hij ook niet precies wist wat er aan de hand was. Ik heb hem uitgelegd dat de Feyenoord-supporters fanatiek zijn, maar niet racistisch. Dat die banaan niks met racisme te maken heeft. Nu is het voor hem ook goed. Ik hoop dat ze bij de UEFA ook begrijpen dat ze deze situatie verkeerd hebben beoordeeld", besluit Cissé.