Duitsers ontkennen dopingverhaal: 'Anabolen helpen niet bij een dikke enkel'
Joachim Löw heeft afstand genomen van het vermeende dopinggebruik in Duitsland

Duitsers ontkennen dopingverhaal: 'Anabolen helpen niet bij een dikke enkel'

04-03-2015 18:33
3

Joachim Löw heeft afstand genomen van het vermeende dopinggebruik in Duitsland. Het gaat om de periode eind jaren ’70 en begin jaren ’80, toen er volgens een onderzoek bij SC Freiburg en VfB Stuttgart veel doping werd gebruikt door voetballers.

In een officiële verklaring op de website van de Duitse voetbalbond DFB neemt de bondscoach van het Duitse nationale elftal daarvan afstand. "Doping heeft in sport helemaal niets te zoeken. Ik wijs het resoluut af. Dat gold voor mij als speler zoals het nu voor mij als bondscoach nog steeds geldt", citeert Voetbal International de bondscoach vanaf de website van de DFB. Löw was als speler in de periode van het dopinggebruik actie voor Freiburg en Stuttgart.

Karlheinz Förster speelde samen met de keuzeheer van Duitsland en zegt ook van niets te weten. Zelf geeft hij aan in ieder geval nooit verboden middelen te hebben genomen. "Daarom ergert het mij enorm dat VfB Stuttgart en SC Freiburg worden beschuldigd en dat de onderzoekers zelfs namen van spelers zouden hebben." Bovendien, stelt Förster, heb je als voetballer geen baat bij doping. "Er was eens een situatie dat ik móést spelen, maar ik last had van een enkelblessure. Toen heb ik de dokter gevraagd daar iets voor te geven, maar als je een dikke enkel hebt, helpen anabolen je niet verder."