'Dost krijgt concurrentie: Wolfsburg in de slag met Koeman over Real-exponent'
Vier namen op lijstje van Duitse club

'Dost krijgt concurrentie: Wolfsburg in de slag met Koeman over Real-exponent'

05-03-2015 12:14
7

VfL Wolfsburg kan zijn geluk niet op met Bas Dost, die sinds de jaarwisseling al dertien keer scoorde. Om de 25-jarige spits scherp te houden is de Duitse club zich nu aan het oriënteren op de transfermarkt.

De opmars van Dost weerhoudt Wolfsburg er niet van om deze weken nog eens goed rond te kijken. Afgelopen zomer werd de club in verband gebracht met spitsen als Romelu Lukaku, Fernando Torres, Mattia Destro en Álvaro Morata. Die bleken echter niet haalbaar, waarna uiteindelijk alleen Nicklas Bendtner kwam. De komst van een nieuwe spits is echter nog steeds onderwerp van gesprek bij de nummer twee van de Bundesliga.

Inmiddels telt het verlanglijstje vier namen, meldt FussballTransfers. Edzin Dzeko (Manchester City), Franco Di Santo (Werder Bremen) en Max Kruse (Borussia Mönchengladbach) worden in de gaten gehouden, maar Alberto Bueno geldt als topkandidaat. De 26-jarige spits, opgeleid door Real Madrid, maakt dit seizoen indruk bij Rayo Vallecano. Het feit dat zijn contract in de zomer afloopt en er nog altijd niet is verlengd, maakt hem extra interessant voor Wolfsburg.

De club is op zoek naar een concurrent voor Dost en mindere mate Bendtner. In de winterstop vertrok Ivica Olic naar Hamburger SV. Met Bueno haalt Wolfsburg in ieder geval een trefzekere spits in huis: hij was dit seizoen goed voor twaalf treffers in de Primera División. Ook Southampton, Internazionale en Villarreal hebben interesse.