Levende legende genoemd in München als opvolger van Nederlander
Bayern ziet contract van onze landgenoot aflopen

Levende legende genoemd in München als opvolger van Nederlander

19-03-2015 08:50
2

Het contract van Erik ten Hag, trainer van het tweede elftal van Bayern München, loopt aankomende zomer af. En dat is een mogelijke reden voor Bayern om op zoek te gaan naar een nieuwe coach. Een levende legende wordt nu genoemd in Beieren.

Bild meldt dat de 38-jarige Patrick Vieira wordt genoemd om Ten Hag op te volgen als trainer van Bayern München II. De voormalig middenvelder van Arsenal is een levende legende en zou al in gesprek zijn met Bayern.

Vieira werd in 1998 wereldkampioen met Frankrijk en wist in 2000 ook het Europees kampioenschap op zijn naam te schrijven als international van de Fransen. In totaal speelde de middenvelder 107 interlands en maakte hij zes goals.

Momenteel is Vieira werkzaam als jeugdtrainer van Manchester City. Het is volgens Bild geen geheim dat er gesprekken gaande zijn tussen de Fransman en Bayern, ondanks het feit dat het werk van Ten Hag wordt gewaardeerd door de club én de KNVB. Mogelijk volgt voor de oefenmeester een dienstverband als jeugdtrainer van een jeugdteam van Oranje.