Bizar avontuur voor Oranje-international: Ik moest rennen voor mijn leven
"Dit gaat alle voorstellingen te boven"

Bizar avontuur voor Oranje-international: "Ik moest rennen voor mijn leven"

26-03-2015 17:52

Ibrahim Afellay heeft met zijn keuze voor Olympiakos Piraeus duidelijk avontuur gekregen. In het onrustige Griekenland maakt hij het ene na het andere belevenis mee. Van vuurwerk gooiende supporters en schreeuwende voorzitters bij zijn club tot de armoede die heel het land treft.

"Er leven mensen in plastic tentjes, er hangt kleding over hekken", zegt Afellay over de dingen die hij onderweg naar zijn club ziet. "Pfff, er zijn leukere dingen om te zien. Dergelijke situaties kennen we hier in Nederland niet, omdat we altijd goed zorgen voor vluchtelingen en mensen die het niet breed hebben. Op dat soort momenten prijs ik me altijd extra gelukkig met het leven dat ik heb."

En dan zijn er nog de gebeurtennisen bij zijn club, waar voorzitter Evangelos Marinakis de selectie bijvoorbeeld een boete van een half miljoen euro oplegde vanwege de uitschakeling in de Europa League. "Hij komt wel eens de kleedkamer in om ons toe te spreken. Dan vertelt hij dat het zus en zo moet, anders moeten we een boete betalen. Zo emotioneel heb ik het nog nooit meegemaakt", lacht Afellay in gesprek met Metro.

De Griekse emotie heeft ook zijn keerzijde. Zo werd hij tijdens de kraker tegen Panathinaikos met vuurwerk bekogeld en zag hij de fans het veld bestormen. "Ik had echt het gevoel dat ik moest rennen voor mijn leven. Ongekend. Op dat moment was ik écht bang en wilde ik maar één ding: vluchten. Ik begrijp best dat voetbal emotie is en dat de gemoederen in het ene land wat hoger oplopen dan in het andere. Maar er zijn ook grenzen. Dit gaat alle voorstellingen te boven."