'UFC-vechter' kampt met oud zeer na WK in Brazilië: Neymar is de pineut

'UFC-vechter' kampt met oud zeer na WK in Brazilië: Neymar is de pineut

30-03-2015 14:40
3

Neymar kermde het zondag uit van de pijn, nadat Gary Medel in het vriendschappelijke duel tussen Chili en Brazilië expres op zijn been ging staan. Maar de Chileen vindt dat de Braziliaan zich enorm aanstelde. Neymar heeft geen goed woord over voor Medel.

Chili werd op het afgelopen WK in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië na strafschoppen en dat zat Medel nog dwars. De speler van Internazionale vindt zijn actie echter de normaalste zaak van de wereld. 'Met een beetje frictie op het veld is niets mis', postte hij na de wedstrijd op Twitter. 'Het is alleen jammer dat sommige spelers er een toneelstuk van maken, waar anderen gewoon verder zouden spelen.'

Neymar kan het niet begrijpen. Ook het feit dat zijn actie onbestraft bleef vindt de FC Barcelona-smaakmaker te bizar voor woorden. "Dit was duidelijk een actie die niet thuishoort in het voetbal, anders zou onze sport wel UFC heten. Vier scheidsrechters op het veld en niemand die iets zag. Helaas gebeuren deze dingen. Iemand moet lijden en diegene ben ik", citeert NUsport de uitspraken van Neymar na het oefenduel, dat overigens met 0-1 werd gewonnen door Brazilië.

"Ik kan mezelf namelijk niet verdedigen, ik kan niet terugvechten", gaat Neymar verder. "De arbiter floot een prima wedstrijd, maar dit incident zag hij helaas over het hoofd. Ik hoop dat de scheidsrechters op de Copa America van komende zomer beter opletten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s