De Boer kan weer rekenen op Ajax-talent: Ik ben op de weg terug
"Ik denk dat ik een virus had"

De Boer kan weer rekenen op Ajax-talent: "Ik ben op de weg terug"

01-04-2015 12:38
2

Lucas Andersen begon uitstekend aan het seizoen bij Ajax, maar de laatste maanden raakte hij op de achtergrond. Fysieke problemen liggen daar tegen grondslag aan.

"Ik denk dat ik een virus had, had hoofdpijn en maagproblemen. Maar nu heb ik het gevoel dat ik op de weg terug ben", aldus het Deense talent tegen Ekstra Bladet.

Andersen wil snel weer een plek in de Ajax-basis opeisen. "Ik wil in de komende weken weer een vast onderdeel worden van de startende elf worden. Het gaat om wedstrijdritme, daar ontbreekt het nu nog aan. Mijn voordeel is dat ik op verschillende posities kan spelen: als middenvelder, linksbuiten of achter de spits."

Die allroundkwaliteiten komen ook Jong Denemarken goed van pas. Het land plaatste zich in oktober voor het EK voor spelers onder 21. Andersen: "Het EK is een groot doel voor mij. Het is het enige toernooi dat plaatsvindt in de zomer."

"Het is dé kans om me te laten zien aan alle grote Europese clubs. Ze komen zeker kijken als alle talenten bij elkaar zijn. Natuurlijk, ik toon mezelf ook bij Ajax en in de Champions League. Maar het is nog specialer om dit te doen voor mijn land."