Scholes kritisch op Liverpool-ster: Hij weet niet hoe goed hij het heeft
Contractonderhandeling aan Merseyside verlopen moeizaam

Scholes kritisch op Liverpool-ster: "Hij weet niet hoe goed hij het heeft"

02-04-2015 11:08
2

Manchester United-legende Paul Scholes heeft Raheem Sterling ongevraagd advies gegeven. Volgens de oud-middenvelder moet Sterling snel zijn contract bij Liverpool verlengen. Hij vraagt zich hardop af wat het probleem is met de jeugd van tegenwoordig.

"Jonge spelers snappen tegenwoordig niet hoe goed ze het hebben", aldus de inmiddels veertigjarige Scholes in zijn column in de Independent. Hij reageert daarmee op het contractaanbod dat de twintigjarige Sterling heeft afgeslagen bij Liverpool. De Engels international kon naar verluidt 140.000 euro per week gaan verdienen bij de Reds. Overigens vindt Sterling zelf dat de media hem afschilderen als een geldwolf. Hij wil bij Liverpool vertrekken omdat hij op Anfield geen kansen ziet om prijzen te winnen.

Scholes, die zelf van jong talent uitgroeide tot legende bij Manchester United, weet zeker dat Liverpool de beste plek is voor Sterling. "Ze hebben hem vanaf de junioren laten groeien en hij heeft een manager die het team om hem heen heeft gebouwd. Bovendien speelt hij elke week. Wat wil je nog meer op die leeftijd?"

"Sterling is een goede speler. Hij kan een mannetje passeren en het ziet er soms indrukwekkend uit", zegt Scholes, om vervolgens kritisch te worden. "Maar hij scoort niet genoeg goals. Nog niet in ieder geval. Je moet voorzichtig zijn met het maken van een stap naar een van de grootste clubs. Jonge spelers weten vaak niet hoe goed ze het hebben als ze elke week mogen voetballen."