Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Ajax

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Ajax

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2015 om 14:30wo 06-05-2015 om 14:30

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Na de PSV-spelers ditmaal een blik op alle spelers van Ajax. Onderstaand de Ajacieden die uit hun contract lopen.

Lesly de Sa
De Sa kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles waar hij vaker wel dan niet een off-day had. Contractverlenging lijkt niet aannemelijk voor de buitenspeler die bij Go Ahead geen basisplaatst wist af te dwingen. 

Jong Ajax

Fabian Sporkslede
Na een mislukte verhuurperiode bij Willem II, keerde Sporkslede de afgelopen transferperiode terug bij Ajax. De defensieve middenvelder speelde sindsdien dertien wedstrijden voor Jong Ajax.

Bas Kuipers
Kuipers werd dit seizoen verhuurd aan Excelsior. De Rotterdammers willen graag verder met de verdediger die bij Ajax geen contractverlenging krijgt. Tot een nieuw contract bij de Rotterdamse club kwam het echter nog niet.

 

Marvin Höner
Höner komt niet aan de bak in Amsterdam en schijnt nu een contract te willen afdwingen in Zuid-Afrika, bij Ajax Cape Town. Het contract van de Duitser wordt bij Ajax niet verlengd.

Sinan Keskin
Keskin is waarschijnlijk de grootste pechvogel van Jong Ajax. De jonge Turkse middenvelder kreeg te maken met veel blessures en lijkt vooralsnog te zijn afgeschreven bij de Amsterdammers. 

Norbert Alblas
Alblas werd in december getroffen door een ernstige knieblessure. De doelman onderging in januari een operatie en zal nog zeker een aantal maanden uit de roulatie zijn. Volgens Ajax Showtime is het echter wel nagenoeg zeker dat het contract van Alblas nog met een seizoen wordt verlengd.  Ajax onder 19

Melvin Vissers
Vissers heeft in maart al een proefperiode gehad bij Vitesse, waar hij een oefenwedstrijd meedeed met de beloften. De middenvelder speelde dit seizoen vijf wedstrijden in de UEFA Youth League en debuteerde in de Jupiler League voor Jong Ajax. Waar de toekomst van Vissers ligt, is niet bekend. 


James Efmorfidis
Efmorfidis mag aan het einde van het seizoen vertrekken, daar zijn contract wordt ontbonden. De middenvelder speelde jaren in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij eerder actief was in de jeugd van FC Barcelona en Real Madrid.

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Niki Zimling
Huurling Zimling kon geen potten breken in Amsterdam. De Deens international keert na dit seizoen terug bij FSV Mainz, waar hij tot medio 2017 onder contract staat.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws