Van der Vaart dankt 'beer van een vent', Stevens dieper in de problemen

Van der Vaart dankt 'beer van een vent', Stevens dieper in de problemen

Gepubliceerd: zaterdag 25 april 2015 om 17:24za 25-04-2015 om 17:24

In Duitsland is de titelstrijd niet spannend, in de onderste regionen is het dat juist wel. Rafael van der Vaart boekte zaterdag in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten, terwijl VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens de winst in de slotfase van het duel met Freiburg weg zag glippen.

Bruno Labbadia liet bij zijn aanstelling direct weten dat Rafael van der Vaart zijn basisplaats terug zou krijgen, samen met de 23-jarige spits Pierre-Michel Lasogga. Die keuze pakte zaterdag goed uit. Van der Vaart speelde geen rol bij de treffers van HSV, Lasogga deed dat wel. Hij maakte twee belangrijke treffers tijdens de 3-2 zege op Augsburg.

De 'beer van een vent', zoals zijn trainer hem al omschreef, bracht HSV zo drie punten. Belangrijk in de degradatiestrijd. Door de winst staat HSV na dertig wedstrijden op 28 punten. Stuttgart en Paderborn volgen op één punt. Laatstgenoemde, momenteel hekkensluiter, heeft nog wel een wedstrijd te spelen. De 'veilige' Hannover 96 en Freiburg staan respectievelijk een en twee punten voor.

Freiburg pakte een punt dankzij Nils Petersen. Hij scoorde twee keer tegen het Stuttgart van Stevens, dat voor rust al op 2-0 kwam. Een rode kaart voor Hlousek bleek uiteindelijk fataal.

Uitslagen Bundesliga:
Borussia Dortmund-Frankfurt 2-0
Hamburger SV-Augsburg 3-2
Hannover-Hoffenheim 1-2
1. FC Köln-Leverkusen 1-1
VfB Stuttgart-Freiburg 2-2

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws