Hasselbaink kan na promotie zelf nog hoger: Er is naar hem geïnformeerd

Hasselbaink kan na promotie zelf nog hoger: "Er is naar hem geïnformeerd"

Gepubliceerd: woensdag 29 april 2015 om 08:17wo 29-04-2015 om 08:17

Jerrel Hasselbaink presteert goed met Burton Albion, dat is niet onopgemerkt gebleven in Engeland. De Nederlandse oefenmeester dwong vorige week promotie af naar League One, het derde niveau van Engeland. Zelf kan hij nu nog een niveau hoger, Leeds United ziet in hem de ideale kandidaat om manager Neil Redfearn op te volgen.

Humphrey Nijman, zaakwaarnemer van Hasselbaink, geeft aan dat er nog geen sprake is van een deal. "Leeds heeft naar hem geïnformeerd, meer is er voorlopig niet aan de hand", stelt de makelaar in het Algemeen Dagblad.

Dat Leeds United geïnformeerd heeft is bijzonder, Redfearn is momenteel nog in functie. Bij de club waar Hasselbaink eerder twee seizoenen als speler actief was, staat Redfearn wel onder druk. Zondag loopt de schorsing van eigenaar Massimo Cellino af. De Italiaan mocht zes maanden geen functie in het voetbal uitoefenen nadat duidelijk was geworden dat hij in zijn geboorteland straf had gekregen voor belastingontduiking. Met zijn terugkeer moet Redfearn vrezen voor een vertrek.

Hasselbaink kan zo van het vierde niveau van Engeland snel de overstap maken naar het tweede niveau. De 43-jarige oefenmeester begon in november 2014 aan zijn avontuur bij Burton Albion, waar hij indruk heeft gemaakt. Hasselbaink heeft volgens voorzitter Ben Robinson de 'wow-factor'. De voormalig spits sluit een vertrek echter niet uit. Leeds United staat momenteel vijftiende in het Championship.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws