Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij PEC Zwolle

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij PEC Zwolle

12-05-2015 12:30
5

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle PEC Zwolle-spelers die uit hun contract lopen.

Tomas Necid
De 25-jarige Necid scoorde dit seizoen negen keer in de Eredivisie en leverde drie assists. Necid speelde in het verleden ook voor CSKA Moskou, PAOK Saloniki en Slavia Praag. Het is niet waarschijnlijk dat Necid langer in Zwolle blijft.

Wout Brama
Brama vertrekt aan het einde van dit seizoen en aast nog altijd op een buitenlands avontuur. Het clubicoon van FC Twente speelde 22 officiële wedstrijden waarin hij een keer scoorde. Dat doelpunt was in de halve finale van de KNVB Beker, uitgerekend tegen FC Twente.

Soufian Moro
Moro krijgt geen contractverlenging. De jongeling speelde eerder voor FC Utrecht, waar hij maar drie wedstrijden speelde. Ook onder trainer Ron Jans was Moro, spelend op de rechterflank, weinig speeltijd gegund.

Aleksandar Bjelica
Bjelica mag aan het einde van dit seizoen op zoek naar een nieuwe club. In totaal speelde de centrale verdediger drie wedstrijden in de Eredivisie. Bjelica kwam eerder uit voor Sparta Rotterdam, waar hij wegens zijn ongepaste gedrag mocht vertrekken.

Dimitrios Ferfelis
Ferfelis kwam begin dit seizoen over van de jeugdopleiding van het Duitse TuS Koblenz. De 21-jarige aanvaller tekende een contract voor een seizoen, met de optie voor nog eens twee jaar. Deze optie wordt niet gelicht, waardoor Ferfelis mag vertrekken (links op de foto). 

Kingsley Ehizibue
Waar de toekomst van Ehizibue ligt, is nog niet bekend. De rechtsback speelde drie officiële wedstrijden, waaronder een wedstrijd in de KNVB Beker tegen amateurclub HHC (6-1 winst PEC).  

Steven Pereira
Pereira mag vertrekken. De centrale verdediger speelde twee competitiewedstrijden waarin hij geen beste indruk maakte. Namens de beloften kwam Pereira vijftien keer in actie.

Max de Boom
De Boom beleeft op zijn zachtst gezegd een desastreus seizoen bij PEC. De achttienjarige vleugelspeler maakte zijn debuut in de hoofdmacht tegen Willem II, maar moest in diezelfde wedstrijd met een afgescheurde kruisband het veld verlaten. Het betekende einde seizoen voor De Boom. PEC heeft De Boom een meerjarig contractvoorstel gedaan. Het is nog niet bekend of De Boom hiermee akkoord is gegaan.

Denis Mahmudov
Mahmudov komt momenteel op huurbasis uit voor Sparta Rotterdam. De Rotterdamse club is er veel aan gelegen om de aanvaller langer aan zich te binden. Mahmudov krijgt bij PEC geen contractverlenging.

Aflopend huurcontract
Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Warner Hahn
Doelman Hahn werd dit seizoen gehuurd van Feyenoord. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat Hahn komend seizoen tweede doelman wordt bij de Rotterdammers, waar hij een contract heeft tot medio 2017. Onder de lat bij PEC kende Hahn een uitstekend seizoen.

Sheraldo Becker
Becker maakte onlangs, na een blessure aan zijn bovenbeen, tegen zijn broodheer Ajax zijn rentree in het elftal van Jans. Het is niet duidelijk of Becker ook volgend seizoen bij PEC speelt. De linksbuiten heeft zelf in ieder geval volop ambities.

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder welke spelers bij welke clubs mogen vertrekken:

PSV
Ajax
Feyenoord
AZ
Vitesse