'Kritische fans hebben gelijk; statistieken bewijzen 'saai' Ajax-jaar onder De Boer'
Ook nog een positieve statistiek

'Kritische fans hebben gelijk; statistieken bewijzen 'saai' Ajax-jaar onder De Boer'

11-05-2015 13:22
2

Er was dit seizoen veel kritiek te horen op het matte spel van de onttroonde landskampioen Ajax. Met name in eigen stadion viel er in de jaargang 2014/15 weinig te genieten voor Ajax-supporters, zo onderschrijven de statistieken.

Voetbal International dook in de cijfers van dit seizoen en merkte op dat het elftal van trainer Frank de Boer in zeventien thuiswedstrijden zelden voor veel spektakel heeft kunnen zorgen. Zo kwam Ajax in de Arena bijvoorbeeld maar 37 keer tot scoren, een aantal dat in slechts acht van de voorgaande 59 Eredivisie-seizoenen nóg lager lag.

In vier van de zeventien thuisduels slaagde Ajax er helemaal niet in om een doelpunt te maken. Alleen NAC Breda, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles vonden vaker het doel niet voor eigen publiek. In drie wedstrijden in Amsterdam stond na afloop 0-0 op het scorebord, tegen achtereenvolgens PEC Zwolle, Feyenoord en NAC Breda. Dat betekent dat liefst tien procent van alle doelpuntloze remises in eigen huis in de clubhistorie – in totaal dertig – in het seizoen 2014/15 plaats hebben gevonden.

Ook nog een positieve statistiek: het elftal van De Boer hield in de Arena negen keer de nul in zeventien thuisduels. Dat is samen met PSV het hoogste aantal in de Eredivisie. Alleen PSV (1-3) en FC Twente (4-2) maakten op bezoek in Amsterdam meer dan één goal.